‘Feyenoord-hoop: enorme Berghuis-verrassing’

Foto: ‘Feyenoord-hoop: enorme Berghuis-verrassing’

Ajax heeft zich officieel bij Feyenoord gemeld voor Steven Berghuis, maar de Rotterdammers laten hun sterspeler niet zomaar naar de aartsrivaal gaan. Hoogstwaarschijnlijk wordt het een juridische strijd tussen de twee clubs, al is het óók niet compleet uitgesloten dat de aanvaller alsnog in De Kuip blijft.

Voetbal International onthult op dinsdagochtend: “Feyenoords technisch directeur Frank Arnesen bemoeit zich er niet mee. Het is aan de juristen. Hij is niet verantwoordelijk voor de clausule. Wel heeft hij geprobeerd Berghuis voor Feyenoord te behouden, dat was eind maart. In het nieuwe voorstel van de Rotterdammers zou de aanvaller een jaar erbij krijgen tegen hetzelfde salaris, dat voor clubbegrippen maximaal is, maar dan zou de clausule vervallen. In principe ging Berghuis er dan dus alleen een jaar op vooruit. Hij zag dat niet zitten, hoewel het kamp-Berghuis de inspanning wel kon waarderen. Iedereen weet hoe moeilijk de Rotterdammers het hebben op financieel gebied.”

Nu het Nederlands elftal is uitgeschakeld op het EK krijgt Berghuis even vrijaf: “Na zijn vakantie komt toch een keer het moment dat Berghuis zich zal moeten melden in Rotterdam. Feyenoord ziet hem nog steeds graag terugkomen. Hij is de aanvoerder, de beste voetballer die al jaren de beste statistieken overlegt. De flirt met Ajax zorgt er wel voor dat niet iedereen enthousiast is.”

Maar er zijn wat dit betreft wel beren op de weg… “Berghuis kan alleen terug als hij zich onomwonden uitspreekt te wíllen blijven of te kiezen voor een buitenlands avontuur. Maar de aanvaller heeft Norwich City al afgezegd. Hij wil in de Champions League spelen, prijzen winnen en met Oranje naar het WK in Qatar.”

Kan hij bij Feyenoord blijven?

  • Nee, echt niet
  • Ja hoor!
2955+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie