Feyenoord gaat voor hernieuwde samenwerking

Foto: Feyenoord gaat voor hernieuwde samenwerking

Feyenoord en FC Dordrecht overwegen om opnieuw een samenwerking met elkaar aan te gaan. Waar de poging in 2019 niet van lange duur bleek te zijn, stelt Hans de Zeeuw in gesprek met het Algemeen Dagblad dat het ditmaal wel de bedoeling is om een duurzame samenwerking aan te gaan.

Gesprekken over samenwerking

Beide partijen zijn om uiteenlopende redenen op zoek naar een samenwerking. Zo zijn de prestaties van FC Dordrecht in de Keuken Kampioen Divisie al jarenlang teleurstellend, waardoor het naar manieren zoekt om de weg omhoog te vinden. Feyenoord wil juist een club vinden om jeugdspelers tijdelijk te stallen en zo te laten ontwikkelen.

De Zeeuw, algemeen directeur van FC Dordrecht, benadrukt tegenover het medium dat van een deal voorlopig nog lang geen sprake is. “We bevinden ons nog nadrukkelijk in een verkennend stadium”, laat hij weten. “De clubs hebben al met elkaar aan tafel gezeten, maar het is nog wachten op een concreet voorstel en een uitwerking van de plannen.”

Volgens de beleidsbepaler kan een samenwerking met Feyenoord de sleutel tot succes zijn. “Wij willen met FC Dordrecht de stap maken om structureel bovenaan het rechtterrijtje of aan de onderkant van het linkerrijtje te spelen in de KKD. En zo zal Feyenoord ook bepaalde gedachten hebben bij een eventuele samenwerking.”

FC Dordrecht wacht topduel

Ook dit seizoen lukt het FC Dordrecht niet om van de onderste posities weg te blijven. Na 28 wedstrijden staat het op de negentiende plaats in de competitie, met uitsluitend Jong FC Dordrecht onder zich. Aankomende vrijdag gaat het op bezoek bij FC Den Bosch dat met slechts een punt voorsprong op de achttiende plek staat.

Is de samenwerking een slim idee?

  • Ja, absoluut
  • Nee, zeker niet
137+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie