‘Feyenoord-aankoop alweer buitenspel gezet’

Foto: ‘Feyenoord-aankoop alweer buitenspel gezet’

In de eerste seizoenshelft koos oefenmeester Arne Slot bij Feyenoord veelal voor Danilo in de spits, waardoor Santiago Giménez het moest doen met een invalbeurtje hier en daar. En die trend zet zich na de winterstop hoogstwaarschijnlijk voort…

Danilo miste in Lagos (waar de Rotterdammers op trainingskamp verblijven) beide oefenwedstrijden met een blessure, waardoor Santi een kans kreeg. Maar als de Braziliaan weer fit is… Voetbal International citeert Slot: “Ik denk dat Santi de eerste seizoenshelft heeft aangetoond dat hij als invaller veel impact voor ons kan hebben, hij is een echte doelpuntenmaker. Zijn grote verbeterpunt zit in het maken van meters, het continu aanstaan, verdedigend én aanvallend.”

“Daar is voor hem nog steeds een behoorlijke stap te maken, los daarvan heb ik ook het idee dat het voor hem nóg duidelijker moet worden wat we precies van hem verwachten in balbezit”, vervolgt de trainer. “Daarom heb ik daar op de training ook veel aandacht aan besteed. Dat staat los van het feit dat Danilo nu niet fit is, want ook Danilo kan in het herkennen van bepaalde momenten nog wel verbetering boeken. Dat geldt ook voor hoe het team de spits – Santi of Danilo – gebruikt in het aanvalsspel.”

Giménez is ‘voorzetspits’

De kwaliteiten van de twee nummers 9 liggen dan ook behoorlijk ver uit elkaar: “Santi is nog meer dan Danilo een échte voorzetspits. Danilo is ook goed in het afwerken, ze zeiden bij Ajax niet voor niets dat hij daar in dat opzicht de beste in was. Het zijn dus allebei spitsen die goed met kansen omgaan, maar het verschil zit hem wel in het loopvermogen. Daarnaast heeft Santi wat meer kracht en power, daardoor kan hij wat meer een aanspeelpunt zijn. Danilo speelt vanuit de beweging, zakt soms uit naar het middenveld. Het team zal zich moeten aanpassen op wie er speelt.”

Feyenoord betaalde in de afgelopen zomer circa vier miljoen euro voor vijftig procent van de transferrechten van Giménez, de rest ligt nog bij Cruz Azul. De Mexicaan, die geen onderdeel uitmaakte van de WK-selectie van zijn land, kwam achttien keer binnen de lijnen namens de Rotterdammers, veelal als invaller, en maakte zes doelpunten.

Wint Feyenoord de Europa League?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Giménez of Danilo?

  • Giménez
  • Danilo
2303+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie