FC Twente sluit aan bij Eredivisie-top

FC Twente is uitstekend begonnen aan het nieuwe kalenderjaar. De Tukkers vierden de herstart van de Eredivisie vrijdagavond met een 2-0 overwinning op FC Emmen.

Bij FC Twente ging het deze week vooral over de toekomst van Ramiz Zerrouki. De Algerijnse middenvelder staat opnieuw op het wensenlijstje van Feyenoord, dat naar verluidt een miljoenenbedrag wenst te betalen in ruil voor diens handtekening. Er gaan geluiden dat de overstap nabij is, maar trainer Ron Jans stelde hem in de eerste Eredivisie-wedstrijd van 2023 ‘gewoon’ op.

Ook Ricky van Wolfswinkel verscheen aan de aftrap in de Grolsch Veste. De spits van de Tukkers beleefde een primeur door als eerste speler een Eredivisie-doelpunt te maken in 2023. Al na vijf minuten tikte hij een van richting veranderde voorzet tegen de touwen: 1-0. Dat was ook de ruststand in Enschede, al kreeg Rui Mendes vlak na de openingstreffer nog wel een goede kans op de gelijkmaker.

Prachtig moment voor Sadílek

In de tweede helft was het wachten op een tweede doelpunt van FC Twente. Van Wolfswinkel had zijn aandeel kunnen verdubbelen, maar de spits zag diens inzet ditmaal voorlangs vliegen. In de 67ste minuut was het alsnog raak voor de manschappen van Jans. De bal viel perfect voor de voeten van Michal Sadílek, die na een bijzonder frustrerende eerste seizoenshelft fraai de 2-0 achter Mickey van der Hart schoot.

Na de tweede treffer vergat FC Twente door te drukken. FC Emmen bleek echter te zwak om dat af te straffen, waardoor de Tukkers voorlopig AZ passeren op de Eredivisie-ranglijst. Twente staat vierde met evenveel punten als Ajax en PSV, op drie punten van Feyenoord.

Scoreverloop: 1-0 (5′) R. Van Wolfswinkel, 2-0 (67′) M. Sadílek