FC Twente kondigt bijzonder afscheid aan

Foto: FC Twente kondigt bijzonder afscheid aan

FC Twente heeft na de wedstrijd van komende zondag tegen Sparta Rotterdam een plek ingeruimd om Ron Jans en Ramiz Zerrouki afscheid te laten nemen van de supporters. Dat meldt Paul van der Kraan aan Voetbal International.

Succesvolle periode Zerrouki en Jans

Beide mannen beleven zondagmiddag hun laatste wedstrijd voor FC Twente. De oefenmeester kwam in de zomer van 2020 bij de club uit Enschede binnen en beleefde succesvolle jaren. Na een eerste seizoen in de middenmoot, eindigde FC Twente de voorbije twee voetbaljaren op respectievelijk de vierde en vijfde positie.

Zerrouki maakte de hoofdtrainer in alle jaren mee. De middenvelder is afkomstig uit de jeugdopleiding van Ajax. In 2016 maakte hij de overstap naar die van FC Twente, waar hij in het najaar van 2019 voor het eerst zijn minuten maakte in het eerste team. Met een aantal sterke jaren verdiende hij dit jaar een transfer naar Feyenoord.

Complimenten van FC Twente

Van der Kraan vindt dat ze het beiden geweldig hebben gedaan. “Zij moeten het podium krijgen dat ze verdienen”, vertelt de algemeen directeur. “Ik doe mede namens de staf en de spelersgroep de oproep om na afloop bij een goed resultaat op de plek te blijven zitten en niet het veld op te gaan. Op deze manier kan iedereen genieten van hopelijk een mooi slot.”

“Bovendien kunnen we het ons niet permitteren dat in aanloop naar de Nations League-wedstrijden de grasmat schade oploopt. Dat zou een enorme kostenpost zijn voor FC Twente. Geld dat we komend seizoen liever in de selectie willen steken”, aldus Van der Kraan, die met de club nog altijd strijd om een ticket voor de Conference League. Het heenduel met Sparta eindigde in een 1-1 gelijkspel.

Pakt FC Twente het laatste Europese ticket?

  • Ja, absoluut
  • Nee, Sparta
938+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie