‘FC Barcelona krijgt ultieme De Jong-test’

Foto: ‘FC Barcelona krijgt ultieme De Jong-test’

FC Barcelona hoopte Frenkie de Jong in de zomermaanden te slijten aan Manchester United, Chelsea of Liverpool. Geen van de Engelse topploegen lukte het om de Oranje-international te overtuigen, hoe graag voorzitter Joan Laporta dat ook wilde. De Jong is inmiddels weer basisspeler, maar de loyaliteit naar de Nederlander wordt de komende maanden flink op de proef gesteld.

Volgens Manchester Evening News gaat Erik ten Hag deze winter een nieuwe poging wagen om De Jong naar Engeland te lokken. Deze zomer duurden de onderhandelingen maanden. Uiteindelijk bleef De Jong bij FC Barcelona. Inmiddels is de Nederlander weer basisspeler. Zijn loon drukt nog steeds op de begroting, dus het is de vraag hoe sterk de ruggengraat van Laporta is.

Frenkie de Jong

Manchester United haalde Casemiro uiteindelijk op bij Real Madrid. Tevreden over zijn centrale middenveld is Ten Hag echter niet. De trainer hoopt deze winter minimaal één versterking voor het middenrif te verwelkomen.

Als dat De Jong niet kan worden, wil Manchester United een poging wagen om Jude Bellingham naar de Premier League te halen. De Engels international speelde nog nooit in de Engelse koningsklasse. Liverpool, PSG en Real Madrid worden ook genoemd als mogelijke werkgevers voor de middenvelder van Borussia Dortmund.

FC Barcelona

Volgens Manchester Evening News gaat de voorkeur van Ten Hag uit naar een nieuwe samenwerking met De Jong. De krant schrijft dat het ook te horen heeft gekregen dat De Jong, ondanks zijn publieke statements, graag naar Manchester zou vertrekken. Aangezien dat in de zomer óók zo geweest zou zijn, valt dat laatste wellicht nog met een korreltje zout te nemen.

Voor wie zou jij gaan?

  • De Jong
  • Bellingham
675+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie