Excelsior klopt Volendam en slaat gat

FC Volendam is er vrijdagavond niet in geslaagd om voor de derde week op rij te winnen in de Eredivisie. Op bezoek bij Excelsior werd een 2-0 nederlaag geleden.

In een boeiende eerste helft nam Excelsior al na achttien minuten de leiding. Een hoekschop van Marouan Azarkan bracht doelman Filip Stankovic in verlegenheid, waarna Damon Mirani de bal onfortuinlijk in eigen doel werkte: 1-0. Een nieuwe inschattingsfout van de goalie had de score zomaar kunnen verdubbelen, maar Couhaib Driouech werkte de bal slechts tegen de paal.

Excelsior kreeg in de tweede helft de mogelijkheden om de score alsnog te vergroten. Driouech en Reda Kharchouch werkten de bal in kansrijke positie naast, waardoor Volendam in leven bleef. De bezoekers kwamen in die fase niet verder dan een redelijke uithaal van Carel Eiting.

Marouan Azarkan schoot tien minuten voor tijd de 2-0 tegen de touwen. Excelsior klimt daardoor naar plaats elf op de ranglijst en slaat een gat met de degradatiezone. Volendam staat zeventiende met twaalf punten, maar weet dat FC Groningen en FC Emmen deze speelronde beginnen met ‘slechts’ een beter doelsaldo.

Scoreverloop: 1-0 (18′) Damon Mirani, 2-0 (81′) Marouan Azarkan