“Eredivisie-top voor mij niet het ideale plaatje”

Foto: “Eredivisie-top voor mij niet het ideale plaatje”

Sven Botman betreurt het feit dat bondscoach Louis van Gaal hem niet heeft geselecteerd voor het WK in Qatar. De centrale verdediger van Newcastle United was echter niet verrast door het telefoontje.

Botman behoorde tot de voorlopige selectie van Oranje, maar behoorde tot de dertien afvallers. Aan Voetbal International vertelt hij: “Ik had er niet op gerekend dat het zou gebeuren, want ik ben onder deze bondscoach nog niet eerder opgeroepen en moet mijn debuut voor het Nederlands elftal nog maken.”

“Alleen doordat het de laatste weken bij Newcastle zo goed ging (sterkhouder bij de nummer drie van de Premier League, red.), hoopte ik er natuurlijk wel op. Helaas. Hopelijk komen er onder de nieuwe bondscoach nieuwe kansen”, zo vervolgt Botman, die in het buitenland zijn definitieve doorbraak beleefde. Na Ajax en sc Heerenveen speelde hij voor Lille OSC, dat hem afgelopen zomer doorverkocht.

Botman daarover: “In Nederland bestaat denk ik een soort ideaalplaatje. Een jonge voetballer moet eerst een paar jaar in de top van de Eredivisie gespeeld hebben en daarna pas de stap naar het buitenland maken. Voor mij was die route alleen niet het ideale plaatje, alleen al omdat ik dacht dat ik niet het type verdediger ben dat zou kunnen doorbreken bij Ajax. Hoe ik er naar kijk, is dat er geen ideaalplaatje bestaat.”

Wint Newcastle na het WK bij Leicester?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Heeft hij gelijk?

  • Ja
  • Nee
66+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie