‘Er gaan koppen rollen bij Ajax’

Foto: ‘Er gaan koppen rollen bij Ajax’

Ajax speelt momenteel tegen FC Emmen en dat duel hebben de Amsterdammers écht niet zomaar eventjes gewonnen. Bij puntenverlies wordt de positie van oefenmeester Alfred Schreuder misschien wel onhoudbaar, denkt Aad de Mos.

De oud-coach van zowel Ajax als PSV zegt in de podcast Twee Viertje met Aad van SoccerNews.nl: “Als Ajax punten verspeelt tegen FC Emmen… Het is een winterstop van twee maanden, maar dan gaat hij wel héél lang duren. Dan zullen er echt wel koppen kunnen gaan rollen. En bij Ajax is meestal de zwakste schakel de pineut. Maar ik hoop dat dat Schreuder niet overkomt. Je moet iemand wel de kans geven. Met een uitgeholde selectie, waarin het niet overloopt van tactisch vermogen…”

De Mos wijst met een beschuldigend vingertje naar de leiding, het technische duo bestaande uit Klaas-Jan Huntelaar en Gerry Hamstra: “Je hebt goede ogen of je hebt geen goede ogen. En ik neem aan dat Hamstra en Huntelaar die niet hebben. Die zijn met spelers aangekomen… dat zijn allemaal spelers via makelaars. Als je geen groot netwerk hebt, dan werkt dat tegen je. Dat is de eerste noodzaak bij Ajax, om dat goed te gaan invullen.”

“Te triest voor woorden”

Ajax heeft meer dan honderd miljoen euro uitgegeven op de transfermarkt, maar zou Champions League-voetbal mis kunnen lopen, aldus onze huisanalist… “Dat kan zomaar. Ajax krijgt morgen (vandaag, red.) al een hele zware wedstrijd in Emmen. Op kunstgras. De laatste wedstrijd voor het vertrek van de WK-gangers. Ajax zal domineren aan de bal, maar je houdt je hart vast in de omschakeling, als Emmen op dat kunstgras toeslaat. Dan zullen er wel weer gaten zijn van hier tot Tokio. Je gelooft het toch niet als je ziet dat die Mahoef (Vitesse, red.) vanaf eigen helft zo door kan lopen. Niemand is er meer. Er zit helemaal geen tactisch plan achter. Op dat niveau is dat te triest voor woorden.”

Spelen Emmen en Ajax gelijk?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Gaan er koppen rollen?

  • Dat denk ik wel
  • Dat denk ik niet
2194+ Votes

Twee Viertje met Aad 

Oud-trainer en voetbalanalist Aad de Mos verschijnt wekelijks in een podcast van SoccerNews.nl: Twee Viertje met Aad. In de podcast, waarvan het tweede seizoen inmiddels afgetrapt is, laat de voormalige coach van Ajax en PSV zijn licht schijnen over het laatste voetbalnieuws, actuele wedstrijden en natuurlijk randzaken!

WK Qaadtar en WK-spel

Heb jij onze nieuwste WK Qaadtar-video met Aad al gezien? Doe dat anders hieronder. En in het officiële SoccerNews WK-spel kun je het tegen hem opnemen!

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie