Duitsland maakt nieuwe bondscoach bekend

Foto: Duitsland maakt nieuwe bondscoach bekend

De Duitse voetbalbond heeft Julian Nagelsmann gepresenteerd als de nieuwe bondscoach. De 36-jarige oefenmeester moet Duitsland aankomend jaar naar een EK-overwinning leiden.

Ontslag Flick bij Duitsland

Aankomend kalenderjaar vindt het toernooi in Duitsland plaats, waardoor de druk op de nationale ploeg groot is. Het was de bedoeling dat de ploeg onder leiding van Hansi Flick op jacht zou gaan naar de hoofdprijs, maar na een reeks tegenvallende resultaten besloot het bondsbestuur keihard in te grijpen.

De 1-4 nederlaag tegen Japan was voor het bestuur de genadeklap. Waar Flick in de media aangaf nog graag door te gaan, kreeg hij te horen dat hij mocht vertrekken. Vervolgens ging de bond achter de schermen op zoek naar een goede opvolger, waarbij Nagelsmann direct bovenaan het lijstje stond.

Hoge verwachtingen Nagelsmann

Nagelsmann sprak sinds de laatste interlandperiode intensief met de bond en slaagde erin zowel financieel als sportief een akkoord te bereiken. De hoofdtrainer heeft toestemming gekregen om Sandro Wagner en Benjamin Glück als assistenten mee te nemen. Louis van Gaal werd in de Duitse media ook genoemd, maar de keuze viel dus op de Duitser.

Dit jaar staan er nog drie oefenduels voor Duitsland op het programma. Half oktober gaat Nagelsmann met zijn team op bezoek bij de Verenigde Staten, terwijl een aantal dagen later een uitduel met Mexico op het programma staat. Een maand later neemt Duitsland het op tegen Oostenrijk. Nagelsmann zal de wedstrijden gebruiken om zijn spelprincipes in de ploeg te slijpen.

Gaat Nagelsmann bij Duitsland slagen?

  • Ja, ik verwacht het wel
  • Nee, ik denk het niet
112+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie