Duitse paniek: “Een wonder nodig”

Foto: Duitse paniek: “Een wonder nodig”

Jürgen Klinsmann vreest voor het tweede WK-debacle op rij voor Duitsland. De Duitsers werden in 2018 al in de groepsfase uitgeschakeld en dat kan in Qatar zomaar wéér gebeuren.

Duitsland verloor de openingswedstrijd met 1-2 van Japan. Dit weekend spelen de manschappen van Hansi Flick tegen Spanje, dat tegen Costa Rica een topvorm etaleerde (7-0). Mocht Duitsland opnieuw verliezen en Japan wint ook de tweede wedstrijd, dan doet de laatste groepswedstrijd al niet meer ter zake. Zelfs een gelijkspel tegen Spanje is mogelijk niet voldoende.

Klinsmann stelt dat Duitsland ‘een wonder’ nodig heeft. “Voor de Duitsers was het natuurlijk een enorme teleurstelling. Het was gewoon niet goed genoeg”, aldus de oud-international en oud-bondscoach. “Na het drama in Rusland hadden we dit niet verwacht. Onze hoop was dat ze de juiste spirit zouden tonen, maar na de 1-0 had ik geen moment het gevoel dat ze er een schepje bovenop konden doen zoals Engeland.”

In gesprek met de BBC vervolgt Klinsmann: “Duitsland was blij met de openingstreffer en probeerde de zege over de streep te trekken, en dat heeft Japan afgestraft. Japan speelde voor rust erg matig en alsnog konden ze terugkomen in de wedstrijd. Uiteindelijk verdienden zij het. Duitsland staat nu met de rug tegen de muur en als ze geen wonder realiseren door Spanje te verslaan, dan gaan ze misschien wel naar huis.”

Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 27 november 2022 19:58.

Gaat Duitsland deze groep overleven?

  • Ja
  • Nee
514+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie