Duitse media snoeihard: “Een schande!”

Foto: Duitse media snoeihard: “Een schande!”

Duitsland stond jarenlang bekend als echte toernooiploeg, maar die status dreigt men langzamerhand kwijt te raken. Net als in 2018 is het nationale team donderdag in de groepsfase uitgeschakeld.

Een 4-2 zege op Costa Rica bleek niet voldoende voor Duitsland om door te gaan. “We liggen eruit! Hoe pijnlijk!”, sombert BILD. “De bittere balans: een beschamend verlies tegen Japan, een sterk gelijkspel tegen Spanje en een duidelijke overwinning op Costa Rica. Het is een schande! Na het WK 2018 in Rusland dachten we: het kan niet erger. Vandaag weten we: het kan erger.”

Daar voegt de Duitse boulevardkrant aan toe: “Tussendoor lagen we eruit in de achtste finale van het EK. Drie toernooien op rij hebben we niets gepresteerd. De voetbalwereld bibberde voor ons. Wij werden geprezen als toernooiploeg. Nu is Duitsland slechts een voetbaldwerg.”

Afgrond

De Frankfurter Allgemeine Zeitung is evenmin hoopvol. “Het is voorbij: vier jaar na de historische uitschakeling in de groepsfase staat het Duitse voetbal opnieuw aan de afgrond.” Die Welt ziet ondanks het ‘debacle’ wel positieve noten. “De Duitsers vochten, ze renden, en ze werden beloond. Maar omdat Japan won, ligt Duitsland eruit.”

De Süddeutsche Zeitung voegt toe: “De belangrijkste conclusie is dat de ploeg het heeft verpest in twintig minuten tegen Japan. Statistisch gezien is dit het slechtste WK ooit voor Duitsland, een pijnlijke statistiek.”

Haalt Oranje de halve finale?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Komt Duitsland er snel weer bovenop?

  • Ja
  • Nee
254+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie