Duel Manchester United afgelast na coronaontploffing

Foto: Duel Manchester United afgelast na coronaontploffing

Manchester United zou vandaag eigenlijk in de Premier League uitkomen tegen promovendus Brentford, maar de Engelse voetbalbond (FA) heeft een streep door dat duel gezet wegens een heuse ‘corona boom’ bij The Red Devils

“Het besluit is genomen op aanraden van de medische adviseurs vanwege de bijzondere situatie van een corona-uitbraak binnen de selectie van Manchester United”, laat de Premier League weten in een officieel statement.

Een verrassing is de afgelasting niet, want United maakte eerder al bekend dat verschillende spelers en stafleden positief hadden getest op Covid-19 na het uitduel met Norwich City (0-1 winst dankzij een penalty van Cristiano Ronaldo, red.) van afgelopen zaterdagavond. Daarom werd Carrington, het trainingscomplex van de werkgever van onder meer Donny van de Beek, 24 uur lang hermetisch afgesloten. Het personeel dat positief heeft getest is in quarantaine gegaan.

De Telegraaf reageert op dinsdagochtend: “Manchester United is de tweede Engelse club na Tottenham Hotspur die in de coronaproblemen zit. De Spurs konden afgelopen weekend niet aantreden tegen Brighton & Hove Albion, en zagen zich ook genoodzaakt terug te trekken voor het Conference League-duel met Stade Rennais van vorige week donderdag. Omdat de UEFA nog altijd geen beslissing heeft genomen over de ontknoping in die Conference League-groep, waar ook Vitesse deel van uit maakt, is het nog onduidelijk of Vitesse of Tottenham Hotspur het in de tussenronde opneemt tegen het Oostenrijkse Rapid Wien.”

Overigens heeft de FA nog geen beslissing genomen over het Premier League-duel tussen Tottenham en Leicester City van aankomende donderdagavond. Een tweede afgelasting ligt voor de hand.

Verdien 1.72 keer je inleg als Manchester United dit seizoen in de top vier van de Premier League eindigt!

Slim?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
33+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie