‘Dubbend Feyenoord vraagt jaar bedenktijd’

Foto: ‘Dubbend Feyenoord vraagt jaar bedenktijd’

Er komt voorlopig geen beslissing over de komst van een nieuw stadion voor Feyenoord. De Rotterdamse club had eigenlijk rond deze periode een definitief oordeel willen vellen over Feyenoord City, maar heeft een jaar bedenktijd ingelast.

De Feyenoord-leiding wil de tijd nemen om de juiste beslissing te nemen. “Het Rotterdamse college wil graag door met de plannen, maar beseft dat dat onder de huidige omstandigheden niet lukt”, zo schrijft het Algemeen Dagblad. “Dat is duidelijk geworden tijdens urenlange gesprekken in het Rotterdamse stadhuis, die maandag tussen de diverse hoofdrolspelers werden gevoerd. Leden van het Rotterdamse college spraken er met vertegenwoordigers van de club.”

Onmogelijk

Het college wil het project graag doorzetten, zeker omdat Feyenoord City veel meer behelst dan alleen het nieuwe stadion. Tegelijkertijd ziet men ook dat het in de huidige situatie onmogelijk is om tot een bouwcontract, financiering en sluitende businesscase te komen. Feyenoord is van mening dat het ‘onder de huidige omstandigheden volstrekt onmogelijk’ groen licht kan geven aan de nieuwbouwplannen.

Dat heeft alles te maken met de ontstane situatie. De bouwprijzen schieten omhoog en bouwbedrijf BAM wil geen risicodragende projecten meer aannemen. Feyenoord wil daarom voorlopig geen beslissing nemen. Feyenoord City is nog altijd niet van tafel, maar ook renovatie van De Kuip óf een totaal nieuw plan zijn opties. De ontwikkelingen rond de bouwprijzen zullen hierbij een rol spelen, zo weet het AD.

Wint Feyenoord de volgende wedstrijd? Zet in bij bet365 en win!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Feyenoord SoccerNews (@feyenoord_soccernews)

Verstandig?

  • Ja
  • Nee
121+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie