Dromen na Premier League-doorbraak: “Bij betere spelers van Europa horen”

Foto: Dromen na Premier League-doorbraak: “Bij betere spelers van Europa horen”

Crysencio Summerville breekt momenteel volledig door in de Premier League. Zo scoorde hij de laatste drie duels voor Leeds United, waarvan twee keer de winnende treffer. In gesprek met De Telegraaf is de 21-jarige Rotterdammer niet bang om zijn ambities uit te spreken.

Summerville mikt hoger dan enkel door te breken in Leeds. “Eén doel van mezelf is dat ik op de lange termijn bij de betere spelers van Europa wil horen”, klinkt het stevig in de ochtendkracht, maar is dat wel realistisch? “Ik denk dan: je mag toch gewoon dromen en daarnaartoe werken?”

In de zomer van 2020 pikten The Whites Summerville op bij Feyenoord, waar hij niet wist door te breken. Dit voor 1,5 miljoen euro, een schijntje al kijk je naar zijn huidige prestaties. Het kwam de Nederlander zeker niet aanwaaien op Elland Road. Hij kwam eerst bij de beloftenploeg, vervolgens vertolkte hij een reserverol in de hoofdmacht. De laatste weken krijgt hij de kans van manager Jesse March, die hij met beide handen grijpt.

Jongensdroom op Anfield

Onder meer door eind oktober de beslissende treffer te maken op Anfield bij Liverpool (1-2). “Ik heb die goal op Anfield tientallen keren teruggekeken en krijg nog steeds kippenvel. Daar is weer zo’n mooi moment bovenop gekomen op ons eigen Elland Road. Onbeschrijflijk. Ik geloof heel erg in God en denk dat alles gebeurt met een reden. Spelen op Anfield, daar scoren en ook nog de winnende, dat is gewoon een jongensdroom.”

Summerville voelde bij Feyenoord niet het volledige vertrouwen. “Misschien was ik op dat moment nog niet dát talent in hun ogen. Of ik het ooit als last heb ervaren dat mensen mij te licht vonden? Nee, ik vond het meer jammer, want ik geloof in mezelf. Daarom ben ik blij dat ik het nu op het hoogste niveau in Engeland aan de wereld kan laten zien wat ik kan.” Toch baalt hij van het uitblijven van de doorbraak bij ‘zijn cluppie’. “Natuurlijk deed dat vertrek pijn, want Feyenoord is mijn boyhood-club, ik liep er vanaf mijn zesde rond. Misschien komen we ooit weer terug bij elkaar. Zeg nooit nooit.”

Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 12 november 2022 10:44.

Kan hij doorgroeien naar de absolute top?

  • Denk ik wel, ja
  • Dat wordt héél lastig..
28+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie