Driessen: ‘Onbegrijpelijk dat hij geen kans krijgt van Feyenoord’

Foto: Driessen: ‘Onbegrijpelijk dat hij geen kans krijgt van Feyenoord’

Valentijn Driessen vond Feyenoord prima spelen tegen Ajax (1-1), maar de flanken blijven toch maar matig bezet aan Rotterdamse zijde. Igor Paixao, Alireza Jahanbakhsh, Javairo Dilrosun, Patrik Walemark en Oussama Idrissi: allen overtuigen ze niet echt.

Ondertussen speelt Marouan Azarkan juist de pannen van het Kralingse dak, op huurbasis bij Excelsior. Al twee jaar op rij. “Ik vind het onbegrijpelijk dat hij niet gewoon een kans krijgt in De Kuip”, reageert Driessen in de podcast Kick Off van De Telegraaf.

‘Beter dan Jahanbakhsh’

“Hij maakt het elke week waar bij Excelsior, die is echt betrokken bij alle gevaarlijke momenten. Het is echt een leuke speler. Heel doelgericht en ook oog voor zijn medespelers. Die kan Feyenoord goed gebruiken. Dan kan je Alireza Jahanbakhsh gewoon weer op de bank zetten.”

Azarkan (21) is ‘een jongen van Varkenoord’. “Hij heeft ook nog eens de Feyenoord-opleiding. Welke spelers blonken er uit in De Klassieker? Dat waren eigenlijk allemaal jongens uit de eigen jeugdopleiding. Daar moet je het toch in zoeken. Ik denk dat Azarkan een speler is om in de gaten te houden en toch een keer de kans te geven. Hij is wel klein, maar dat zijn Lorenzo Insigne en Jordy Clasie ook.”

Geen berichtje van Slot

Eerder zei de speler al over een mogelijke toekomst bij Feyenoord dat-ie dat niet snel meer ziet gebeuren. “De eerste paar dagen ging het goed bij Feyenoord, maar ik had in m’n achterhoofd zitten dat ik weer verhuurd zou worden omdat er niet veel speelminuten in zouden zitten. Bij Excelsior heb ik het goed gedaan, maar geen berichtje gehad van de trainer (Arne Slot, red.): gefeliciteerd met de promotie. Toen ik begon bij Feyenoord, was ik al bezig met een verhuur aan Excelsior.”

‘Mini-Messi’

Tot onbegrip bij Ali Boussaboun destijds: “Azarkan is een geweldige speler. Zo creatief, zoveel vertrouwen aan de bal, lef. Ik zie liever hem dan een Alireza Jahanbakhsh bij Feyenoord. Een klein en heel technisch vaardig mannetje, die heel moeilijk is te verdedigen. En juist op de helft van de tegenstander is hij ideaal, heel handig in de kleine ruimte. Feyenoord heeft nu niet dat soort spelers. Walemark doet het niet zo best en Alireza heeft ook ruimte nodig, die moet rennen”, zei de oud-spits op RTV Rijnmond. Geert den Ouden noemde hem ‘een soort Mini-Messi’.

Stadion Galgenwaard

Eredivisie

25 januari 2023

21:00

FC Utrecht
Excelsior
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 25 januari 2023 20:57.

Azarkan zou bij Feyenoord de beste rechtsbuiten van allemaal zijn

  • Eens
  • Dat niet
273+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie