Driessen beoordeelt zomeraankopen top-3: “Het ziet er echt niet uit”

Foto: Driessen beoordeelt zomeraankopen top-3: “Het ziet er echt niet uit”

Valentijn Driessen beoordeelt in gesprek met Vandaag Inside de zomeraankopen van de Nederlandse topclubs. Zoals we de chef voetbal van De Telegraaf kennen, is hij niet bang om harde noten te kraken.

De journalist geeft eerst aan welke criteria hij hanteert voor zijn lijst. “Iemand die helemaal niet speelt, dat is eigenlijk sowieso een miskoop. Maar er zijn ook miskopen die wel spelen. Daar moet je ook rekening mee houden.” Ook gehuurde spelers neemt hij mee in de beoordelingen.

Ajax

“Bij Ajax is Ocampos natuurlijk een miskoop. Die kan wel heel goed padellen, want hij heeft laatst een padeltoernooi gewonnen.” Lorenzo Lucca komt vervolgens aan de beurt. “Die kan nog niet eens lopen! Heb je hem zien bewegen? Hij heeft echt de motoriek van een hijskraan. Werkelijk waar, het ziet er echt niet uit. Maar hij kan ook niet heel goed koppen. Als je een vent van langer dan twee meter haalt, dan zou hij wel moeten kunnen koppen.” Ook Kaplan wordt genoemd: “Maar die is ook geblesseerd en dat is een hele jonge jongen, net als Conceição.”

PSV

“PSV heeft eigenlijk nog de meeste voltreffers,” begint Valentijn nog positief. “Walter Benítez is niet mijn keeper, want hij laat er toch altijd wel één door, of vier, maar hij is beter dan Drommel. Die zet ik dus niet bij de miskopen. Maar die Branthwaite, die huurling van Everton. Ze waren er bij PSV trots op dat hij tegen Rangers nietsontziend een bal de tribune in trapte. Maar dat doet hij ook als het niet nodig is! Dan schiet hij ze ook gewoon de tribune in. Hij heeft één goede wedstrijd gespeeld, dat was tegen Feyenoord. Toen deed hij het wel aardig.”

“En Hoever, dat vind ik ook een miskoop. Dat is geen speler die PSV nodig heeft, dat is wel duidelijk. Maar voor de rest: Xavi Simons, dat vind ik echt een goede aankoop. El Ghazi is een goede koop en Luuk de Jong is natuurlijk een topaankoop”, klinkt het.

Feyenoord

“Iemand die speelt, maar wel een miskoop is: Rasmussen. Die kan er echt niet veel van. Nee, die kan er heel weinig van! En Bjørkan, die gelukkig niet meer speelt en alleen op de bank zit. Dat is natuurlijk een paniekaankoop eerste klas. Die mocht spelen tegen Go Ahead. Gelukkig hebben ze hem toen opgesteld, en liet hij gelijk zien dat hij het niveau helemaal niet aankan. Die kunnen we ook afschrijven. En Bullaude: die komt uit Argentinië, die geven we wat langer de tijd. Maar ik dacht: die jongen is 17 of 18, maar die is ook al in de twintig”, besluit Driessen.

Eens met deze beoordelingen?

  • Zeker wel
  • Nee, totaal niet
461+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie