‘Deze PSV’er schopte geen deuk in een pakje boter’

Foto: ‘Deze PSV’er schopte geen deuk in een pakje boter’

Na de 2-0 nederlaag in het Signal Iduna Park in Dortmund is het Champions League-avontuur voor PSV ten einde. De Eindhovenaren slaagden er niet in om over twee wedstrijden af te rekenen met Borussia Dortmund en strandden in de achtste finale. Desondanks heeft PSV dit seizoen in Europees verband een positieve indruk achtergelaten. Maarten Wijffels bespreekt het Europees seizoen van de Eindhovenaren in het Algemeen Dagblad.

Bakayoko: man van twee gezichten

PSV beleefde een bijzondere Europese campagne, vindt Wijffels. Een beetje wisselvallig. Soms heel goed, daarna weer minder. Tegen Dortmund was dat niet anders. PSV scoorde in twee duels maar 1 doelpunt, alleen deed toch niet onder voor de Duitse topploeg. Wijffels zag het ook. “Zo’n campagne was het alles bij elkaar ook wel; één die niet makkelijk te vatten is onder één noemer”, schrijft de journalist.

“PSV, dat was bij de start hard onderuit gaan tegen Arsenal in Londen: 4-0. Om niet meer te verliezen in zes van de zeven CL-duels daarna.” De Eindhovenaren eindigden op de tweede plek in hun poule met Arsenal op plaats 1, met achter zich Sevilla en RC Lens.

Als voorbeeld voor de wisselvalligheid kiest Wijffels één dissonant in het duel met Dortmund. “Johan Bakayoko, een jongen van 20 jaar die prachtig scoorde in Lens met een krulschot à la Arjen Robben en thuis tegen de Fransen de assist gaf bij de winnende 1-0. Maar vervolgens schopte hij geen deuk in een pakje boter in twee achtste finaleduels met Dortmund”, schrijft de journalist. Volgens hem is Bakayoko het voorbeeld voor dit Europese seizoen van PSV.

Ben jij het eens met Wijffels?

  • Ja, zo goed was PSV niet hoor
  • Nee, PSV heeft deze CL goed gevoetbald
454+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie