Derksen vreest voor ‘lachwekkend’ besluit Ajax

Foto: Derksen vreest voor ‘lachwekkend’ besluit Ajax

Ajax zoekt naar een nieuwe hoofdtrainer voor volgend seizoen en die zoektocht is niet eenvoudig, zo laat Valentijn Driessen in Vandaag Inside weten. Johan Derksen vindt de naam van Pepijn Lijnders lachwekkend.

Zoektocht Ajax naar nieuwe hoofdtrainer

Met Alex Kroes aan het roer moet er de komende maanden in de selectie een frisse wind waaien. De algemeen directeur heeft naar verluidt het liefst een Nederlandse hoofdtrainer, maar die is moeilijk te vinden. Slechts een aantal namen lijkt geschikt te zijn, stelt Driessen.

“Ze willen graag een Nederlander, maar de spoeling is dun. Pascal Jansen is vrij. Arne Slot gaat natuurlijk niet naar Ajax, want dan is zijn leven niet zeker in Nederland en ook zijn familie niet. Frank de Boer zou kunnen, maar die denkt zelf dat ze niet bij hem zullen uitkomen.”

Lijnders op kandidatenlijst in Amsterdam

De blik van Ajax gaat daardoor naar het buitenland, waar ook meerdere Nederlanders rondlopen. Lijnders is daar een van. Als assistent van Jürgen Klopp behaalde hij grote successen met Liverpool en kreeg hij veel verantwoordelijkheid van de Duitser, wat hem te prijzen valt.

Toch denkt Driessen niet dat Lijnders in Amsterdam zou slagen. Derksen is het daarmee eens. De huisanalist is ervan overtuigd dat de oefenmeester het niveau ontbeert om Ajax weer terug aan de top te brengen. “Lachwekkend”, benadrukt Derksen dan ook in het programma.

Heeft Derksen gelijk?

  • Ja, absoluut
  • Nee, zeker niet
628+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie