Derksen kraakt Ajax-beslissing

Foto: Derksen kraakt Ajax-beslissing

Ajax lijkt het seizoen af te gaan maken met John Heitinga als trainer. De Amsterdammers ontsloegen vorige week Alfred Schreuder. Snel werd bekend dat Heitinga het overnam. Onbegrijpelijk, vindt Johan Derksen.

Ajax ontsloeg Schreuder na zeven wedstrijden zonder Eredivisie-overwinning. Door het puntverlies van andere teams is de achterstand tot Feyenoord nog te overzien, maar moest er volgens het bestuur dus wel wat veranderen.

Dat gebeurde door het ontslag en een ras-Ajacied als trainer. Waar er veel positieve geluiden klinken over de manier van werken, is Derksen niet overtuigd van de keuze van Ajax.

“Dan speelt Ajax heel slecht tegen Excelsior, met krabben en bijten winnen ze, en plotseling is Heitinga heiligverklaard. Hij moet het seizoen afmaken en is de ideale kandidaat”, zei Derksen bij Veronica Offside.

Dat de Amsterdammers een zeer onervaren trainer aanstellen op een lastig moment, vindt Derksen niet slim. “Allerlei oud-spelers vonden het een goed idee. Die jongen heeft geen enkele ervaring en heeft een beursgenoteerd bedrijf nu helemaal in handen.”

Ajax in handen van een onervaren trainer

Heitinga krijgt aanstaande zaterdag de kans om Derksen het ongelijk te bewijzen. De interim-trainer staat dan met Ajax voor een reis naar Leeuwarden. Tegen Cambuur kan Heitinga Derksen en de rest van de buitenwereld bewijzen dat het spel en de overwinning tegen Excelsior geen incident was.

Heitinga werd na het ontslag van Schreuder doorgeschoven naar het eerste elftal. De trainer van Jong Ajax heeft al langer de ambitie om hoofdtrainer van de Amsterdammers te worden. Met de aanstelling van Frank de Boer, die ook als onervaren coach de kans kreeg bij Ajax, in het achterhoofd, hoeft Heitinga misschien ook niet meer weg…

Feyenoord
PEC Zwolle
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 5 mei 2024 16:56.

Eens met Derksen?

  • Ja
  • Nee
437+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie