Derksen doet boekje open over ‘NPO-seksschandaal’

Foto: Derksen doet boekje open over ‘NPO-seksschandaal’

Johan Derksen is vrijdagavond bij Vandaag Inside ingegaan op het interview van Griselda Visser met het Algemeen Dagblad. Visser in de jaren negentig werkzaam bij Studio Sport, RTL Sport en ESPN liet zich onder meer uit over de misstanden bij de NPO.

Derksen doet bij Vandaag Inside boekje open over Visser-interview

Tegenover het Algemeen Dagblad vertelde Visser onder meer dat ze op de werkvloer kreeg te horen, dat ze was aangenomen vanwege haar jukbeenderen en dat ze ‘het neukertje van de chef’ was. Volgens haar waren er allerlei misstanden op de redactie. “Seksisme, racisme, achterstelling: het was niet incidenteel, maar structureel.”

Hélène Hendriks noemde het verhaal van Visser aan tafel bij Vandaag Inside niet opzienbarend. “Er staat niet veel nieuws in.” Vervolgens haakte Derksen er ook op in. “Ze had ook een affaire met iemand die bij mij werkte, en die heeft in het heetst van de strijd waarschijnlijk in bed beloofd dat zij een baan bij VI zou krijgen. Dat kwam hij mij de volgende dag vertellen.”

Derksen wuift aantijgingen Visser weg

De Snor vertelde dat Visser eigenlijk een lastpost was. “Ik weet van Kees (Jansma, red.) wat voor problemen zij met zich meebrengt op de redactie van Studio Sport. Ik wil die problemen niet hier hebben. Die naam had ze…” Dat Visser de bijnaam ‘neukertje van de chef’ heeft gekregen zegt Derksen voldoende. “Die bijnaam zal ze niet gekregen hebben als er niks aan de hand was.” Die uitspraak zorgt voor verbazing bij Wilfred Genee. “Dat weet je toch helemaal niet?”

Het interview van Visser is volgens Derksen dan ook geen groot nieuws. “Ik vind het niet verbazingwekkend. In dat tijdsbeeld was dit volkomen normaal. Nu wordt dit niet meer geaccepteerd, toen wel. Het ‘recht van de sterkste’ gold, je moest maar zien te overleven. Dat was de cultuur. Zo hard gingen ze met elkaar om.”

SNtertainment

SoccerNews staat nu niet alleen meer op het veld, naast het veld en op de tribune, maar we komen ook tot diep in de kleedkamer. Met SNtertainment weet jij het laatste voetbalentertainmentnieuws, Soccerjuice en bijzondere achtergronden. Zo ben jij écht van alles op de hoogte, tot in de slaapkamer.

Ben jij het eens met Derksen?

  • Ja, volkomen
  • Nee, Derksen zijn uitlatingen slaan nergens op
323+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie