Depay mist De Jong bij Nederlands elftal

Foto: Depay mist De Jong bij Nederlands elftal

Dit seizoen deelden Memphis Depay en Frenkie de Jong een kleedkamer bij FC Barcelona. Na Memphis’ transfer naar Atlético Madrid zagen ze elkaar weer bij het Nederlands elftal. Ten minste, dat was de planning.

De Jong raakte in de competitiewedstrijd tegen Real Madrid geblesseerd. De Nederlandse middenvelder moest zich daarom afmelden bij Ronald Koeman voor de interlands tegen Frankrijk en Gibraltar.

De teleurstelling van het WK is nog niet helemaal uit de groep, gaf Memphis aan in gesprek met de NOS. Toch is iedereen weer blij om met elkaar op het veld te staan. “Je hebt het er nu vooral over dat je blij bent om weer hier te zijn. Helaas zonder Frenkie”, zei Memphis.

De verdedigende middenvelder werd vervangen door Joey Veerman van PSV. Depay steekt desalniettemin zijn teleurstelling niet onder stoelen of banken. “Vervelend, want dat is een van je belangrijkste spelers, zeker hoe deze bondscoach wil spelen. Maar volgens mij is het niet een zware blessure.”

Atlético Madrid

Depay maakte afgelopen winterstop de transfer van zijn droomclub FC Barcelona naar Atlético Madrid. Uiteindelijk dwong de wens op speeltijd hem naar de uitgang. “Het is gewoon zo gegaan. Op een gegeven moment moet je gewoon je keuzes maken”, realiseerde Memphis zich. “Ik ga door zoals ik altijd heb gedaan.”

Diego Simeone wist in ieder geval de juiste snaar te raken bij Depay. “Simeone gaf me veel energie vanaf het eerste moment dat we samen waren. Hij wilde de Memphis van het laatste jaar Lyon weer zien. Die het team draagt als aanvoerder, maar ook bij doelpunten betrokken is. Hij zei: die Memphis ga ik terugbrengen, die wil ik zien.”

Aankomende vrijdag treft Depay teamgenoot Antoine Griezmann. Ondanks dat Kylian Mbappé de grote ster is van het Franse voetbal, mag Nederland Griezmann niet onderschatten.

Depay: “Ik ken Griezie. Geloof mij, dat is een heel bijzondere speler die Frankrijk nodig heeft. En een fantastisch persoon.”

Memphis maakte de juiste keuze met Atlético

  • Ja
  • Nee
192+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie