De Ligt rekent af met Ajax-suggestie: “Weet wat de realiteit is”

Foto: De Ligt rekent af met Ajax-suggestie: “Weet wat de realiteit is”

Het gonsde de afgelopen maanden van de geruchten rondom een mogelijk vertrekt van Matthijs de Ligt bij Bayern München. De Ligt stond enige tijd langs de kant bij der Rekordmeister, maar is de laatste weken juist onomstreden bij Thomas Tuchel. De Oranje-international lijkt dan ook niet te zinspelen op een zomers vertrek.

De Ligt hint op langer verblijf bij Bayern München

Tegenover Voetbal International gaat De Ligt in op de mogelijke transferperikelen, die rondom zijn persoon zouden spelen. “Dat heeft denk ik vooral met het verwachtingspatroon van buitenaf te maken. Als ik dan niet speel, dan wordt er direct een link gelegd met dat ik niet tevreden zou zijn en weg zou willen.”

De centrumverdediger lijkt ook aan te geven niet te willen vertrekken bij de Duitse topclub. “Natuurlijk zijn er ook wedstrijden geweest dat ik wel had willen spelen, maar ik heb echt geen reden om te klagen. Ik heb het nog altijd uitstekend naar mijn zin bij Bayern München en speel de laatste periode alles weer. Ik laat me ook nooit gek maken door geruchten, blijf dicht bij mezelf en weet wat de realiteit is.”

Daarmee lijkt een terugkeer naar Ajax, voor zover dat al realistisch was, niet te gebeuren. Die suggestie gooide Dick Advocaat onlangs op tafel bij RTL, dat het voor de Amsterdammers het ideale moment zou zijn om De Ligt terug te halen. “Hij was een grote speler, maar daar is nu niet zo veel meer van over. Nu is de kans om hem terug te halen. Dan heb je met Jorrel Hato een uitstekend centraal duo.”

Zie jij De Ligt nog eens terugkeren bij Ajax?

  • Ja, dat verwacht ik wel
  • Nee, dat verwacht ik niet
644+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie