De Ligt onder de indruk van Bayern-actie

Foto: De Ligt onder de indruk van Bayern-actie

Matthijs de Ligt heeft een nieuwe landstitel toegevoegd aan zijn erelijst. Een 1-2 zege bij 1. FC Köln volstond afgelopen zaterdag om de klus te voltooien, maar Bayern München kraakte ook meteen harde noten.

Verdediger ziet harde maatregel na kampioenschap

“Bayern is een supergrote club. Het gaat hier om presteren”, zo legt De Ligt uit aan De Telegraaf. “Kampioen worden is het minimale. Een minuut na het kampioen worden neemt de club afscheid van twee directeuren. Dat laat wel iets zien van de ambities die deze club heeft. Buiten dat het een familieclub is met veel traditie wil Bayern ook de absolute top zijn. We hadden meer willen bereiken dit seizoen, maar in de Champions League werden we uitgeschakeld door Manchester City en in de beker door Freiburg.”

Bayern begon de laatste speelronde als nummer twee,maar stelt De Ligt: “Het geloof was er altijd nog. We wisten dat de kans klein was, omdat Dortmund normaal heel sterk is thuis en Mainz nergens voor speelde, terwijl Keulen-uit geen gemakkelijke pot was voor ons. Maar we hebben de hele week tegen elkaar gezegd: ’Blijf positief. Het enige dat wij kunnen doen is zelf winnen en dan ligt het aan Dortmund.’ Als je zelf vroeg met 1-0 voor komt en je hoort dat Dortmund met 1-0 en zelfs 2-0 achter komt, dan begint het wel flink te kriebelen.”

Spijt heeft De Ligt sowieso niet. “Ik denk dat Bayern de juiste stap is geweest op dit moment in mijn carrière. Voor mij als voetballer en als mens. Ik pas gewoon heel goed bij de club. Ik krijg veel waardering, ook van de supporters, mijn medespelers en de trainers.”

Wint Nederland van Kroatië?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Heeft hij de juiste stap gemaakt?

  • Ja
  • Nee
741+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie