De Ligt krijgt nieuwe kans in finale Coppa Italia

Juventus heeft dinsdagavond de finale van de Coppa Italia, de Italiaanse beker, bereikt. Een 0-0 gelijkspel tegen Internazionale volstond dankzij de 1-2 overwinning in de heenwedstrijd.

In Milaan had Juventus gewonnen dankzij een dubbelslag van Cristiano Ronaldo. Inter kon in de return weer een beroep doen op Romelu Lukaku, maar de Belgische spits werd behoorlijk aan banden gelegd door Matthijs de Ligt. Lukaku was voor rust, net als Lautaro Martínez, wel een keer dicht bij de 0-1.

Deels gedwongen door de achterstand over twee duels ging Inter na rust op jacht naar de gelijkmaker. De ploeg uit Milaan werd ook een paar keer dreigend, ware het niet dat doelman Gianluigi Buffon zijn doel schoon wist te houden. Zodoende mag Juventus zich opmaken voor de bekerfinale.

Vorig seizoen stond Juventus ook al in de finale van de Coppa Italia. Toen werd er na strafschoppen verloren van Napoli.