De Jong gelooft in WK-titel: ‘Het beste team wint altijd’

Foto: De Jong gelooft in WK-titel: ‘Het beste team wint altijd’

Frenkie de Jong heeft goede hoop dat Nederland wereldkampioen kan worden in Qatar. Een ambitie die ook bondscoach Louis van Gaal eerder al uitsprak. De middenvelder van FC Barcelona denkt dat Oranje een hecht team vormt en daardoor een goede kans maakt om het toernooi te winnen.

In een interview met Voetbal International zegt De Jong dat hij niet hoefde te wennen aan de werkwijze van Van Gaal. “Niet echt. Zijn reputatie was hem wel vooruitgesneld en hij heeft een andere manier van werken en benaderen dan de coaches die ik in mijn carrière tot nu toe ben tegengekomen. Dus je stelt je er wel op in. Maar ik moet zeggen dat het prettig werken is.”

Speel gratis mee met het €100.000 SoccerNews WK-spel!

De spelmaker vindt het prettig dat Van Gaal direct is en duidelijkheid geeft richting zijn spelers. “Doe je iets niet goed, hoor je het. Doe je iets wél goed, zegt hij het ook. Wij hebben een groep die er goed mee omgaat. We liggen echt niet wakker als we een keer kritiek krijgen, dat doet hij ook om het team te helpen.”

Wereldkampioen Oranje

Van Gaal sprak al de ambitie uit om wereldkampioen te worden. Een ambitie die bijval krijgt van De Jong. “Ja, het kán. Ik weet dat we een hartstikke goed team hebben. We zijn misschien niet de favoriet, maar dat hoeft ook helemaal niet.” De oud-Ajacied zegt dat het voor hem ook helemaal niet uitmaakt wie er vooraf als favorieten bestempeld worden. “Ik ben het met de coach eens dat wij kúnnen winnen. Onze kracht is de teamgeest gekoppeld aan goede spelers. Dan zijn we nog geen Frankrijk, dat als land groter is en dus ook de vijver waaruit ze kunnen vissen.”

Volgens De Jong kan een land nog zoveel goede spelers herbergen, maar wint het team altijd. “In mijn beleving honderd procent het beste team. Maar dat geldt ook voor de competities. Als je een wedstrijd zou organiseren, tussen de beste elf spelers en spelers die het beste team vormen, winnen de laatste.” Spelers moeten voor elkaar door het vuur willen gaan meent de middenvelder. “Dat is de basis. Wanneer je dat voor mekaar hebt, kunnen spelers individueel het verschil maken. Het team zorgt altijd voor een stevige basis en ik geloof dat wij die hebben.”

Wordt Nederland wereldkampioen?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
171+ Votes

Wint Nederland met 0-2 van Senegal?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Wordt Nederland wereldkampioen?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
171+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie