De Boer kritisch op ‘schuldige’ Van Nistelrooij

Foto: De Boer kritisch op ‘schuldige’ Van Nistelrooij

Ronald de Boer heeft met stijgende verbazing gekeken naar de onrust die zich deze week bij PSV heeft afgespeeld. De oud-international kan maar moeilijk begrijpen dat de Eindhovenaren zich zo in de nesten hebben gewerkt, maar vindt ook dat de opgestapte Ruud van Nistelrooij kritisch in de spiegel moet kijken.

De Boer kijkt niet op van opstappen Van Nistelrooij

“Normaal gesproken betekent een thuiswedstrijd tegen SC Heerenveen een zekere overwinning en dan was het Champions League-ticket al binnen geweest. Wat zich daarna rond Ruud van Nistelrooij afspeelde, is met geen pen te beschrijven”, vertelt De Boer in gesprek met De Telegraaf.

De Boer vindt het opmerkelijk dat Van Nistelrooij is opgestapt, maar zegt ook de beslissing van de oefenmeester te kunnen begrijpen. “Al zie je het niet vaak dat iemand, die in zijn eerste jaar twee prijzen heeft gewonnen en tweede lijkt te worden, opstapt. Ik vind het dapper. Maar ik kan het me goed voorstellen als met Fred Rutten en André Ooijer, zijn linker- en rechterhand, én een aantal spelers het niet meer in hem zien zitten.”

Van Nistelrooij moet zichzelf evalueren

De huidig voetbalanalist had er ook niet gek van opgekeken als Van Nistelrooij anders alsnog na het duel met AZ was opgestapt, maar stelt ook dat de oefenmeester nu kritisch naar zichzelf moet kijken. “Deze onvrede over hem komt niet zo maar ergens vandaan. Hij moet zich afvragen hoe het zo ver heeft kunnen komen dat mensen zo over hem denken. Ruud heeft daar zeker schuld aan. Voor een volgende klus is het goed zichzelf te evalueren.”

Volgens De Boer is het trainerschap tegenwoordig niet meer zo eenvoudig en is de taak van een hoofdtrainer veel uitgebreider dan eerder. “Het trainerschap is geen klus meer van twee mensen: een trainer en zijn assistent. Zeker bij topclubs moet je een heel bedrijf runnen. Met alleen maar lekker over voetbal praten, kom je tegenwoordig bijna niet meer weg.”

Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 28 mei 2023 14:31.

Had Van Nistelrooij moeten wachten tot na AZ met zijn beslissing?

  • Ja, dat was verstandiger geweest
  • Nee, hij heeft goed gehandeld
365+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie