“Dat is wat Ihattaren zichzelf eens moet afvragen”

Foto: “Dat is wat Ihattaren zichzelf eens moet afvragen”

Als PSV-speler schreeuwde Mohamed Ihattaren ooit uit dat niemand hem kapot krijgt. Na vertrek uit Eindhoven en zijn razendsnelle breuk met Sampdoria is het echter maar de vraag of zijn voetbalcarrière nog gestalte krijgt.

PSV-warcher Eik Elfrink stelt dat er enige begrip moet zijn voor Ihattaren. “Als je negentien bent en het nodige verdriet hebt moeten verwerken, lukt het niet altijd om die bereidheid aan de dag te leggen. Dat snapt iedereen, zeker met de historie van Ihattaren. Maar in topsport moet de knop op een gegeven moment om om tranen van verdriet weer om te toveren in tranen van geluk”, aldus de journalist van het Eindhovens Dagblad.

Elfrink vraagt zich af of Ihattaren die stap nog kan maken. “Lukt dat niet, dan zijn er veel andere mooie dingen in het leven die resten. Het is maar net waar je gelukkig van wordt. Dat is uiteindelijk ook wat Ihattaren zichzelf nog eens zou moeten afvragen. Word ik gelukkig van een carrière als topvoetballer en zo ja, heb ik daar dan alles voor over? Hij lijkt het alsnog te willen proberen.”

Ihattaren heeft met Ali Dorsun een nieuwe zaakwaarnemer gevonden. Elfrink slaat hem hoog aan als belangenbehartiger. “Een van de lessen die hij hem ongetwijfeld bij wil brengen, is dat het nu tijd is om te praten met de voeten en alle randzaken af te schudden. Het inschakelen van Gerald Vanenburg en het vertrouwen van een nieuwe club als FC Utrecht kan zeker helpen, maar uiteindelijk moet Ihattaren zelf de slag naar een mooie voetbaltoekomst maken en daarvoor heel veel doen en laten. En ook consequent.”

De overstap naar FC Utrecht is overigens nog niet bevestigd.

Wint Utrecht van Ajax? Win 6.25 keer je inleg bij bet365!

Gaat hij alsnog slagen als profvoetballer?

  • Ja
  • Nee
77+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie