Dallinga droomt hardop over Nederlands elftal

Foto: Dallinga droomt hardop over Nederlands elftal

Thijs Dallinga schoot als spits van Exceslior de ballen er zo gemakkelijk in dat hij een transfer naar Toulouse klaarspeelde. In de Ligue 1 is die doelpuntenwoede voorlopig nog niet opgehouden. De spits van Jong Oranje geeft in gesprek met ESPN toe dat hij wel aan het grote Oranje gedacht heeft.

Dallinga maakte tot nu toe tien doelpunten in de Franse Ligue 1. Los dat het zijn eerste seizoen is, zijn dat aardige statistieken voor een speler bij een middenmoter in één van de topcompetities van Europa. Wanneer is hij klaar voor het ´grote´ Oranje? “”Het is aan mij om het te laten zien”, zei de 22-jarige spits.

Met het stoppen van internationals Luuk de Jong (PSV) en Vincent Janssen (RC Antwerp) komen er wel plekken vrij. “Ik zal niet snel zeggen dat ik erbij hoor, maar het is waar dat er twee concurrenten gestopt zijn.”

De droom om Oranje te halen, komt daarmee stap voor stap meer in zicht. Dallinga wil met twee voeten op de grond blijven, maar durft ook te dromen. “Ik zou liegen als ik zeg dat ik niet het gevoel heb dat ik dichter bij kom.”

Jong Oranje-trainer Erwin van de Looi is blij dat Koeman Brobbey voorlopig de voorkeur geeft boven de spits van Toulouse. Volgens Van de Looi moet het allemaal stap voor stap gaan bij Dallinga. “Hij krijgt nu een hartstikke mooie kans bij ons. Maar, ik ben wel benieuwd waar het een keer gaat ophouden. Zo makkelijk in de Franse competitie meedoen en zoveel goals maken…”

SC Heerenveen
PSV Eindhoven
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 25 april 2024 15:27.

Dallinga dit seizoen nog in Oranje?

  • Denk het wel
  • Denk het niet
62+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie