Oranje-spits lijkt EK te kunnen vergeten: “Voelt als een heel duidelijk signaal”

Foto: Oranje-spits lijkt EK te kunnen vergeten: “Voelt als een heel duidelijk signaal”

Thijs Dallinga voelt het als een duidelijk signaal dat hij deze interlandperiode ontbreekt bij het Nederlands elftal. Zelfs toen Brian Brobbey en Joshua Zirkzee zich geblesseerd afmelden, kwam er geen belletje van Ronald Koeman richting de Toulouse-spits. Een plek in de EK-selectie lijkt erg lastig te worden voor Dallinga.

Thijs Dallinga gepasseerd bij Oranje ondanks meerdere blessures

“Ik zat er natuurlijk vorige keer bij, natuurlijk wil je er nu dan weer bij zitten. Je gaat er niet van uit, maar je heb wel het gevoel dat je wat meer in beeld ben”, vertelt Dallinga in het ESPN-programma Fresia en Milan Parkeren De Bus. “Maar ik zat ook niet in de voorselectie, toen was het voor mij eigenlijk ook wel een duidelijk signaal. Met name naar deze interlandbreak toe, en natuurlijk ook richting het EK misschien wel. Helemaal ook toen Brobbey uitviel. Als ik dan niet opgeroepen wordt, voelt dat naar mij wel als een duidelijk signaal.”

“Dat was wel mijn eerste gedachte”

Ging Dallinga er van uit dat hij alsnog werd opgeroepen na de afmeldingen van Brobbey en later ook Zirkzee? “Ik zat toevallig die wedstrijd van Ajax te kijken tegen Sparta. Toen hij (Brian Brobbey, red) uitviel was dat wel mijn eerste gedachte. Maar uiteindelijk bleef het belletje uit, dat heb ik te accepteren.”

In de vorige interlandbreak in november werd de 23-jarige Dallinga voor het eerst geselecteerd voor Oranje. De Groninger maakte zijn debuut tegen Gibraltar. Blijkbaar kon hij Koeman niet bekoren, die hem nu dus links laat liggen.

Vreemd dat hij niet wordt opgeroepen?

  • Ja, zeker door twee blessures
  • Nee, hij komt te kort
686+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie