‘Daar ligt de sleutel bij AZ-Feyenoord’

Foto: ‘Daar ligt de sleutel bij AZ-Feyenoord’

Feyenoord speelde best aardig tegen FC Midtjylland in de Europa League, al werd het uiteindelijk ‘maar’ 2-2 in De Kuip. Nu nemen de Rotterdammers het in de Eredivisie op tegen AZ en dat is toch de nummer één van de competitie…

Mario Been vertelt op zaterdagochtend aan De Telegraaf: “Ik ben heel benieuwd of Orkun Kökcü na zijn goede optreden in de Europa League nu ook in staat is Feyenoord naar een hoger niveau te tillen tegen AZ. Want dat zal nodig zijn. Hij maakte tegen FC Midtjylland een enorm gedreven indruk. Zo gedreven dat ik de gele kaart die hij kreeg van die Sloveense arbiter, al van ver zag aankomen. Maar dat zit nu eenmaal een beetje in zijn temperament.”

De voormalige voetballer denkt dat de middenvelder de sleutel in handen heeft in het AFAS Stadion: “Hij eiste elke bal op en dat vond ik kenmerkend. Hij was echt een speler die de leiding wilde nemen. Met links en rechts gaf hij passes. Daarom gaat daar de sleutel liggen, juist tegen ‘onze’ Clasie en Tijjani Reijnders kan hij het laten zien.”

Traditionele top drie?

Volgens Been kunnen we in ieder geval niet meer spreken van de top drie: “Nee, het is nu een echte top vier. FC Twente is een beetje afgehaakt, maar bovenin gaat het echt om vier clubs tegenwoordig: AZ, Ajax, PSV en Feyenoord. AZ maakt juist dit seizoen van alle clubs de meest stabiele indruk. Dat partijtje in Europa, dat ze donderdag verloren, doet daar niks aan af. Odgaard kreeg nu weer even rust en Pascal Jansen heeft mogelijkheden genoeg in zijn ploeg.”

TIP: Verdien 2.70 keer je inleg als Feyenoord wint!

Zie jij Feyenoord winnen?

  • Ik wel
  • Ik niet
246+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie