‘Conceiçao kan het niveau niet aan, miskoop’

Foto: ‘Conceiçao kan het niveau niet aan, miskoop’

Afgelopen zomer haalde Ajax een aardige rits spelers naar Amsterdam. Het gros ervan heeft tot dusver totaal nog niet overtuigd. Ook oud-trainer Aad de Mos is kritisch op het leger aan nieuwelingen in de hoofdstad.

Zelf zou De Mos het over een hele andere boeg gooien. “Miskopen als Jorge Sánchez, Calvin Bassey, Florian Grillitsch en Francisco Conceição lekker laten.” Dat De Mos de Portugees ook in het rijtje noemt, is toch opvallend. Hij begon immers juist prima. “Die gaan het niet voor je doen. Conceição hoort ook in dat rijtje, ja, geloof me nou maar, dat is een jeugdspelertje, kan het niveau niet aan, miskoop.”

Geef de jeugd een kans

De Mos vindt dat de nieuwe trainer van Ajax, wie dat ook zal zijn, meer in moet gaan zetten op eigen jeugd. “Jorrel Hato, Silvano Vos, Kian Fitz-Jim, hup, gooi ze er maar in.” Van ‘gebrek aan ervaring’ wil de analist niets weten. “Leeftijd moet niet tellen, deze jongens hebben het. Rechtsback lekker Youri Regeer of Devyne Rensch. Linksback Hato als Owen Wijndal niet levert. Duidelijk.”

In het Algemeen Dagblad tipte De Mos al John Heitinga als opvolger van Schreuder. “Als ze bij Ajax slim zijn, gaan ze door met Heitinga. Het gaat erom dat je een klik met de groep hebt. Je kan de beste tactische trainer zijn die er is, maar de spelers moeten het voor je doen. Zijn tijd is nu aangebroken. Je ziet ook dat hij goed overkomt.”

Conceiçao is een miskoop

  • Eens
  • Oneens
1287+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie