Cocu praat wat af bij Vitesse

Foto: Cocu praat wat af bij Vitesse

Oefenmeester Phillip Cocu is pas net werkzaam bij Vitesse en in het aankomende weekend wacht de Arnhemmers al een zware test tegen FC Twente… in De Grolsch Veste. De trainer heeft vooralsnog vooral heel erg veel gepraat bij zijn nieuwe club.

Op zijn persconferentie vertelt hij namelijk: “Zeker, ik heb veel kunnen praten zoals je wel hoort aan mijn stem. Je hebt een manier van spelen voor ogen en daar probeer je aan te werken. Niet alles overhoop gooien, dat heeft geen zin, maar wel bepaalde elementen uitleggen, bespreken en verwerken in oefeningen. De tijd is relatief kort, ook omdat een aantal spelers pas op donderdag terugkwam van interlandverplichtingen. We gaan met de situatie om en kijken naar de serie tot aan de winterstop. Als team moeten we verbeteren en uiteindelijk gaat het om punten halen.”

Hij sprak vooral veel met spelers: “Tussen de oefeningen door, gewoon op het veld. Dat is ook wel lekker, het geeft een andere sfeer dan dat je een speler naar je kantoor roept. Je moet spelers leren kennen, als mens en als voetballer. Normaal neem je daar in een voorbereiding uitgebreid de tijd voor. Die tijd hebben we nu niet, het moet kort en krachtig. Ik licht veel toe, leg veel uit. Waarom ik iets wil, wat de achterliggende gedachte is. Dat staat los van systemen. Ik heb veel aandacht besteed aan het passen over de grond. Dat vind ik een van de uitgangspunten. Wat wil een ploeggenoot, wat bereik je er mee.”

FC Twente

Twente doet het goed in de Eredivisie… “Twente is een interessante tegenstander. Ik vind het een ploeg die speelt volgens een idee, met een goede organisatie. Eigenlijk spelen ze wel een beetje op een manier waarop ik met Vitesse ook zou willen spelen. De patronen zijn herkenbaar, ze kunnen het spel maken en ze kunnen reageren op de tegenstander. We hebben de beelden bekeken deze week, maar zijn vooral met onszelf bezig geweest.”

TIP: Verdien 4.95 keer je inleg als Vitesse bij Twente wint!

Zie jij Vitesse winnen?

  • Ik wel
  • Ik niet
98+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie