‘Clubs stemmen in met drastische CL-wijzigingen van UEFA’

Foto: ‘Clubs stemmen in met drastische CL-wijzigingen van UEFA’

Deze week werden de heenwedstrijden in de halve finales van de Champions League afgewerkt. En hoewel de Engelse teams Manchester City en Liverpool op eigen veld wonnen, blijft er voor de Spaanse ploegen Real Madrid en Villarreal nog een kans om iets recht te zetten in de return. Daar zou weldra echter verandering in komen. 

Volgens The Times, doorgaans een goed ingevoerd medium, speelt de UEFA met het idee om de eindfase van het kampioenenbal drastisch te veranderen. Zo zouden de halve finales worden afgewerkt in slechts één wedstrijd. Die duels zouden ook worden gespeeld in eenzelfde speelstad, waar enkele dagen later ook de finale gespeeld wordt. 

De eindfase zou dus één groot event worden, een zogenaamde ‘week of football’. Dat is voor de organiserende stad natuurlijk een pak interessanter en lucratiever. Ook voor de UEFA biedt dit veel meer commerciële mogelijkheden. De mosterd voor zo’n ‘Final Four’-format werd gehaald in de Champions League van 2020. Door de corona-crisis werd het format toen op een soortgelijke manier aangepast en dat was een behoorlijk succes. 

Clubs zijn voor

De UEFA heeft wel vaker dergelijke plannen om hervormingen door te voeren, maar zelden komen die er ook echt door. En wanneer dat toch het geval is, duurt dat meestal behoorlijk lang. Maar nu is de situatie anders. Zo zou ook de ECA, de overkoepelende organisatie voor Europese profclubs, helemaal gewonnen zijn voor het idee. Hierdoor zou het wel eens heel snel kunnen doorgevoerd worden.

TIP: Inzetten op Champions League-duels? Neem een kijkje bij Circus, waar je tevens €250 bonus kan claimen!

Goed voorstel?

  • Zeker wel
  • Vind ik niet
93+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie