Clasie: ‘Rice meer waard dan hele AZ-selectie’

Foto: Clasie: ‘Rice meer waard dan hele AZ-selectie’

AZ speelt op donderdagavond in de halve finale van de Conference League tegen West Ham United en dat is natuurlijk niet helemaal David versus Goliath, maar het heeft er volgens Jordy Clasie wel wat van weg. De ervaren middenvelder wijst naar de transferwaarde van Declan Rice, die naar verluidt meer dan honderd miljoen euro kost.

‘Declan Rice meer waard dan heel AZ’

In het Algemeen Dagblad zegt Clasie: “Als je alleen al naar de transferwaarde van de selectie van West Ham United kijkt, dan is dat een enorm verschil met ons. Ik geloof dat er voor die international Declan Rice straks meer betaald kan gaan worden dan onze hele selectie waard is. En dan staan ze ook nog in de middenmoot. Ze kunnen in principe kopen wie ze willen kopen. Maar daardoor winnen ze niet automatisch. Van Lazio had ook niemand verwacht dat we zouden winnen. We versloegen ze twee keer. Als je goed bent als team maak je altijd een kans.”

Seizoen nu al geslaagd?

Volgens de controleur is het seizoen van AZ eigenlijk al geslaagd: “Als een Nederlandse club de halve finale haalt van een Europees toernooi, dan is dat sowieso een heel goede prestatie. Ik heb bij Feyenoord gespeeld, daar moet je eerste of tweede worden. Ajax en PSV moeten elk jaar kampioen worden. Die druk wordt bij de spelers neergelegd. Worden we bij AZ dit seizoen nog derde, dan zal iedereen zeggen dat we een fantastisch seizoen hebben gedraaid.”

“Nu zit er met de Conference League nog meer in”, voegt Clasie daaraan toe. “Ik denk dat er echt een top 4 is in Nederland. Met ons erbij dus. Maar hier kunnen ook nog stappen worden gezet. Door nog betere spelers te halen waardoor de kwaliteit van de selectie nog verder omhoog gaat. Want daar draait het uiteindelijk om.”

West Ham
AZ Alkmaar
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 11 mei 2023 20:55.

David versus Goliath?

  • Vind ik wel
  • Nee, waarom?
269+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie