Chuba Akpom ‘hoort geen Engels paspoort te hebben’

Foto: Chuba Akpom ‘hoort geen Engels paspoort te hebben’

Diego Biseswar speelde met Chuba Akpom samen bij PAOK Saloniki. De Nederlandse middenvelder is lyrisch over de spits, die afgelopen zomer overstapte van Middlesbrough naar Ajax.

Diego Biseswar lyrisch over de nieuwe Ajax-spits

“Chuba was een heel slimme speler. Eigenlijk een on-Engelse speler. ‘Jij hoort geen Engels paspoort te hebben’, zei ik altijd tegen hem voor de grap. Ik heb met en tegen veel Engelse jongens gespeeld en dat waren bijna altijd van die ren-je-rot-voetballers, om het zo te zeggen. Maar Chuba was iemand die echt nadacht over het spel. Hij gaf aan hoe hij de bal wilde hebben en dat hij bepaalde ballen liever niet had. Dat vond ik wel interessant”, vertelt Biseswar over Akpom aan Voetbal International.

De aanvaller speelde drie seizoenen in Griekenland, waarvan één op huurbasis, totdat Middlesbrough zich voor hem meldde. En toen kwam afgelopen zomer Ajax. “Big opportunity, zei ik. Ik had persoonlijk wel verwacht dat Chuba wat meer zou gaan spelen bij Ajax.”

‘Hij kan ook op 10 spelen’

“Wat hij de laatste weken laat zien, zó ken ik hem”, gaat Biseswar verder. “Het lastige voor hem is: Brobbey is ook echt een goede voetballer, ik snap wel dat die er niet zomaar uit wordt gehaald. Maar ik denk dat ze ook goed samen kunnen spelen. Chuba heeft het tactische vermogen en ook het verdedigende inzicht om als nummer 10 te spelen, dat heeft hij bij ons wel geleerd.”

Akpom is beter dan Brobbey

  • Eens
  • Oneens
493+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie