‘Champions League-drama voor Atlético Madrid’

Foto: ‘Champions League-drama voor Atlético Madrid’

Atlético Madrid in de Champions League is eigenlijk vaste prik en dit seizoen speelt de formatie van oefenmeester Diego Simeone bijvoorbeeld tegen Feyenoord. Volgens de Spaanse media hebben de Madrilenen echter een ‘klein’ probleempje, waardoor ze (in de toekomst) zelfs uit het miljardenbal geknikkerd zouden kunnen worden…

Atlético Madrid heeft financiële huishouding ‘niet op orde’

El Mundo Deportivo meldt dat Atlético binnenkort namelijk niet meer aan de Financial Fair Play-regels voldoet met de huidige financiële huishouding. Momenteel mogen clubs 90 procent van hun inkomsten uitgeven aan spelerssalarissen, het gage van de technische staf, transfers en de premies van zaakwaarnemers, maar volgend jaar wordt dat percentage bijgesteld tot 80 procent en vervolgens voor het seizoen 2025-2026 naar 70 procent.

En dat is een groot probleem voor de huidige nummer vier van LaLiga, dat momenteel 377 miljoen euro binnenkrijgt en 320 miljoen euro uitgeeft, een percentage van 85 procent dus. Om aan de regels voor het seizoen 2025-2026 te voldoen zou Atlético zijn uitgavenpatroon met maar liefst 56 miljoen euro moeten verlagen, wat natuurlijk een aanzienlijk bedrag is. Lukt dat niet, dan zou de UEFA een streep kunnen zetten door deelname aan de Champions League (of enig ander Europees toernooi).

Feyenoord-Atlético

Het probleem is natuurlijk niet acuut: op dinsdag 28 november staan Feyenoord en Atlético Madrid tegenover elkaar in Groep E van de Champions League. In de Spaanse hoofdstad werd het 3-2 voor de ploeg van ‘El Cholo‘ Simeone, terwijl de Rotterdammers eigenlijk misschien wel méér aanspraak maakten op de zege.

Zou jij uitsluiting terecht vinden?

  • Ik wel
  • Ik niet
5408+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie