Celtic-coach Rodgers: ‘Wij zijn wél van CL-niveau’

Foto: Celtic-coach Rodgers: ‘Wij zijn wél van CL-niveau’

Celtic-coach Brendan Rodgers heeft na afloop van het verloren duel met Feyenoord gereageerd op de wedstrijd. Zijn ploeg verloor, maar dat is volgens de Noord-Ier geen reden om bij de pakken neer te zitten. Hij denkt dat Celtic genoeg kwaliteiten heeft om in de rest van de poulefase schade te kunnen aanrichten.

‘We zaten goed in de wedstrijd’

Teleurstelling. Dat gevoel overheerst bij Rodgers na de 2-0 tegen Feyenoord. “Maar het gaat om de manier waarop je verliest”, relativeert hij. “Ik denk dat de supporters met trots kunnen terugkijken, omdat we goed tegenstand hebben geboden. We zijn weggezet als een team dat niet van dit niveau is, maar we hebben tegen een goed team laten zien dat we zeker competitief kunnen zijn.”

“Er waren vanavond momenten dat we het vertrouwen hadden om te voetballen in een geweldig stadion met een goede sfeer. Daar is moed voor nodig. Ik ben gefrustreerd voor de spelers, omdat ze zoveel hebben gegeven en zo hard hebben gewerkt. Het belangrijkste is dat ze mentaal nooit zijn gebroken.”

Rode kaarten

De twee rode kaarten die Celtic kreeg, bleken het breekpunt volgens Rodgers. Hij verwijt zijn spelers niet veel: “Op dit niveau kan je niet zo het duel aangaan, zijn voet ging omhoog. Natuurlijk waren ze enorm teleurgesteld, maar hier leren ze van.”

Celtic speelt volgende week hun tweede groepswedstrijd. In eigen huis treffen de Schotten het Lazio van Maurizio Sarri.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie