Slot: “Minuut 53 ga ik niet snel vergeten”

Foto: Slot: “Minuut 53 ga ik niet snel vergeten”

Arne Slot was na afloop van de 0-4 zege met zijn Feyenoord op Heracles Almelo logischerwijs erg tevreden. De coach dacht met name aan minuut 53 met warme gevoelens terug.

‘Dat was een aanval… Die zou je even terug moeten zien’

“Qua resultaat hadden we dat zeker nodig, ja! Wat betreft het spel, heb ik heel veel gezien, vergelijkbaar met wat ik de afgelopen weken heb gezien. Gelukkig leidde dat vandaag tot doelpunten. De aanvallen die ik vandaag heb gezien, kan je vergelijken met de aanvallen die we tegen Celtic hebben laten zien. Misschien, mede door de weerstand, zijn we nu wel in staat om het om te zetten in doelpunten”, reageert Slot bij ESPN. “Minuut 53 ga ik niet snel vergeten, dat was een aanval… Die zou je even terug moeten zien. Het is ontzettend jammer dat die net niet wordt binnengeschoten. Net als die afgekeurde goal die in Glasgow niet telde, dat was ook echt een prachtige aanval. We hebben voor het overige ook een aantal mooie goals gemaakt, ook uit een aantal mooie aanvallen.”

Centimeterwerk

De 0-2 van Feyenoord kwam van Calvin Stengs, die volgens de VAR nét geen buitenspel stond. “Vandaag was het niveauverschil te groot, dan maakt het kleine centimetertje of een beslissing voor of tegen niet uit. Er zijn wel wedstrijden waarbij dat wel cruciaal is geweest. Bijvoorbeeld in Glasgow, maar Calvin maakte een gebaar zo’n stukje, het is schijnbaar dan wel zo’n stukje. Maar nu aan de goede kant voor ons, en dat was op dat moment nog best lekker want het was de 2-0. Je hebt alleen liever dit soort momenten als het er echt toe doet, maar dat kun je niet beïnvloeden. Want het is gewoon wel of geen buitenspel.”

Javairo Dilrosun

Op Erve Asito verraste Slot met Javairo Dilrosun in de basis. “Ik heb hem net een compliment gegeven, en aan een aantal spelers die een dag na de wedstrijd met hem moeten trainen, en aan de stafleden die die trainingen moeten geven. Dat het ontzettend knap is dat je zo lang niet speelt, en zo lang in een vrij uitzichtloze situatie hebt gezeten. Dat je dan zo hard blijft werken, en de mensen die daarvoor verantwoordelijk zijn de trainingen enthousiast hebben gegeven, zodat hij na drie à vier maanden fit genoeg is om vandaag negentig minuten te spelen. Dat is een enorm compliment aan de speler zelf en aan de staf die hem traint.”

Feyenoord verdiende eigenlijk de zege in Glasgow

  • Eens
  • Oneens
186+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

20:47
45+
Van Zweden steunt Vitesse: “Behalve Ajax”
20:34
6+
Van Halst onder vuur: “Overal medeverantwoordelijk voor”
20:25
7+
“Slot heeft een betere visie dan Ten Hag”
20:14
92+
‘Graham Potter naait Ajax en Feyenoord’
20:00
53+
‘Arne Slot krijgt Liverpool-waarschuwing’
19:46
10+
UEFA bezorgt Ronald Koeman glimlach
19:35
33+
Bosz roemt PSV-ster:  “In de absolute top”
19:23
4+
Dit zijn de opstellingen van Fortuna Sittard en Go Ahead Eagles
19:15
12+
De opstellingen van Almere en Heerenveen: Noppert keept
19:11
155+
‘Miljoenenstrop voor Feyenoord’
19:00
497+
‘Verrassende nieuwe trainer voor Ajax’
18:49
42+
Arteta bevestigt geweldig nieuws voor Jurriën Timber
18:35
84+
‘Slot naar Liverpool is ook voor Feyenoord een winst’
18:20
178+
Verweij brengt update over zoektocht Ajax naar trainer
18:03
131+
Bakayoko lyrisch over Feyenoord-speler: “Pffoee”
17:47
347+
Sturing ontroerd door actie NEC, Vitesse-spelers doen zelf offer
17:32
122+
Ramalho reageert: “Of ik bij PSV blijf na de zomer?”
17:16
104+
Driedubbel goed nieuws uit Ajax-ziekenboeg
17:00
38+
Ajax begint bovenaan, VOLGEVRETEN PSV’ers en 5 over 12 voor Vitesse | Twee Viertje met Aad #81
16:45
140+
‘Denk niet dat PSV open staat voor salonremise’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie