Buijs geniet van Slot: “Mijn eigen valkuil weleens een beetje”

Foto: Buijs geniet van Slot: “Mijn eigen valkuil weleens een beetje”

Danny Buijs is lyrisch over het functioneren van collega Arne Slot bij Feyenoord. De Rotterdammers staan aan kop in de Eredivisie en doen ook nog mee om zowel de TOTO KNVB Beker als de Europa League.

“Slot heeft een aantal goede kwaliteiten, maar vooral zijn duidelijkheid springt er bovenuit”, vertelt Buijs over Slot, in gesprek met de NOS. “Hij kan alles heel goed overbrengen op de spelers en de rest van de staf. Hij is met zijn assistenten in staat om hele leuke, gerichte trainingsvormen te geven die bijdragen aan de ontwikkeling van een speler individueel en van het team. En die ook nog eens voor plezier en energie zorgen.”

Optimaal functioneren

“Als andere trainer kan je zo’n trainingsvorm makkelijk kopiëren, maar als je de boodschap achter die vorm niet goed kent of niet duidelijk overbrengt, geeft zo’n vorm een heel ander resultaat”, gaat Buijs verder. “De spelers van Feyenoord zijn bereid veel energie en intensiteit in wedstrijden te stoppen. Daarnaast zie ik veel spelplezier. Ik geloof niet dat de spelers voor een trainer door het vuur gaan, maar wel dat deze spelers Slot waarderen en weten waar ze aan toe zijn. Als eindverantwoordelijke laat hij iedereen optimaal functioneren.”

De voormalig Groningen-coach ziet dat zijn collega ook uitblinkt in ‘effectief communiceren’. “Dat is mijn eigen valkuil weleens een beetje. Soms is je hang naar perfectie zo groot, dat je dingen te lang blijft benadrukken of herhalen. Arjen Robben zei aan het eind van het seizoen eens tegen me: Je hoeft niet te blijven hameren op wat we al weten.”

de Kuip

Eredivisie

4 maart 2023

21:00

Feyenoord
FC Groningen
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 4 maart 2023 19:58.

Slot is toekomstig bondscoach van Oranje

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
120+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie