‘Brobbey kan zeker weten bij een Europese topclub eindigen’

Foto: ‘Brobbey kan zeker weten bij een Europese topclub eindigen’

Bram Nuytinck van NEC heeft veel bewondering voor de kwaliteiten van Brian Brobbey. De centrale verdediger speelde in zijn carrière tegen een legio aan sterke spitsen, maar Brobbey maakte de meeste indruk.

‘Brobbey is zó ongelooflijk sterk’

De kracht van Brobbey is één van zijn grootste wapens. Dat ondervond Nuytinck in het duel met Ajax dit seizoen aan den lijve. “Brobbey is zó ongelooflijk sterk”, zegt de centrumverdediger. “Ik heb in Italië tegen heel wat sterke spitsen gestaan: Lukaku, Dzeko, Ibrahimovic, noem maar op. Maar hoe Brobbey zijn lichaam gebruikt, is misschien nog wel beter dan die jongens, dat meen ik oprecht. Hij doet dat echt héél goed. Lukaku is bijvoorbeeld nog iets langer, maar Brobbey gebruikt zijn armen ook heel slim, hij heeft echt een goede balans daarin. Dat is zó moeilijk te verdedigen.”

Brobbey klaagt met enige regelmaat dat er enkel en alleen maar tegen hem wordt gefloten omdat hij zo’n sterke speler is. Nuytinck snapt die klaagzang wel: “Ik heb bij Udinese met Stefano Okaka gespeeld, een zelfde type, hij zocht ook altijd contact. Verdedigers waren heel hard tegen hem. Ook in Italië mag je tegen zo’n spits vaak toch net iets meer doen. Als je een kleinere spits een duw geeft als grote verdediger, is het wél gelijk een overtreding. Ik snap wel wat Brobbey zegt. Ik denk dat een scheidsrechter toch vaak denkt: Jullie zijn beiden groot, het is een duel van beide kanten, vecht het maar uit. Daardoor krijgt hij inderdaad misschien te weinig overtredingen mee, maar ja: hij gebruikt zijn armen zelf natuurlijk ook wel regelmatig.”

Speciale spits

“Ik zie hem de laatste weken ook meer diepgaan, daardoor is hij minder voorspelbaar en nog veel gevaarlijker”, zegt Nuytinck over Brobbey’s ontwikkeling in de eerste seizoenshelft. “Spitsen met het postuur van Brobbey zijn vaak heel statisch, dan weet je wat je kunt verwachten als verdediger. Maar Brobbey is ook nog echt snel en zoekt soms ook juist de diepte. Dat maakt hem specialer. Ik weet honderd procent zeker dat Brobbey dit ook zou kunnen in de Serie A. Hij kan zeker weten bij een topclub in Europa eindigen, als hij zich blijft ontwikkelen en vooral ook blijft scoren.”

Haalt Brobbey de Europese top?

  • Ja, zeker weten!
  • Nee, zijn plafond ligt lager
179+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie