Brands: ‘Transfer Antony was gekkigheid’

Foto: Brands: ‘Transfer Antony was gekkigheid’

Marcel Brands vindt niet dat PSV te weinig geld heeft gekregen voor Cody Gakpo, die voor zo’n veertig à vijftig miljoen euro naar Liverpool FC verkaste. Dat Antony voor het dubbele van Ajax naar Manchester United ging afgelopen zomer, zegt volgens Brands niets.

In The Friday Move stelt presentator Wilfred Genee dat Gakpo beter is dan Antony, maar dus slechts de helft opleverde. “Als je het vergelijkt met transfers die realistisch waren, zoals die van Gabriel Jesus van Manchester City naar Arsenal: dat was ook rond die koers (52 miljoen euro, red.). Dat zijn normale bedragen. Ik denk dat iedereen in voetballand weet dat Antony een gekkigheid was.”

“Ik denk dat Raphinha een nog betere speler is dan Antony, maar die is voor veel minder weggegaan (voor 58 miljoen euro van Leeds United naar Barcelona, red.)”, stipt Brands aan.

Belofte maakt schuld

Dat PSV Gakpo middenin het seizoen liet gaan had niet louter met keiharde centen te maken. “Natuurlijk was het een financieel issue. Maar aan de andere kant moet je ook realistisch zijn. Als Liverpool komt voor Gakpo en er zijn beloftes gedaan, dan kun je dat niet meer tegenhouden. Noni Madueke was niet gepland en niet verwacht, maar er kwam zo veel geld op tafel en het was Chelsea. Toen hebben we die keuze gemaakt.”

Manchester United
Southampton
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 12 maart 2023 14:56.

Antony is beter dan Gakpo

  • Eens
  • Oneens
446+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie