Bosz ziet PSV-duo uit vormdip kruipen: ‘Nederlands elftal-waardig’

Foto: Bosz ziet PSV-duo uit vormdip kruipen: ‘Nederlands elftal-waardig’

Trainer Peter Bosz bereid zijn ploeg momenteel volop voor op het thuisduel met FC Twente. Er zal weer gerekend worden op de rechterflank, gevormd door Jordan Teze en Johan Bakayoko.

PSV-trainer Bosz looft Jordan Teze en Johan Bakayoko

Over laatstgenoemde vertelt Bosz: “Ik vind dat Johan een mindere periode achter de rug heeft. Ik vond hem tegen Go Ahead Eagles en Borussia Dortmund beter dan in eerdere weken. We willen hem in de één-tegen-één hebben, maar als we niet snel genoeg spelen, dan kan dat niet. Hij begint, vind ik, weer de juiste keuzes weer te maken.”

En over Teze vervolgt Bosz: “Jordan vind ik Nederlands elftal-waardig, maar ik heb niet het overzicht dat de bondscoach wel heeft. Na de winterstop vond ik dat hij een mindere fase had, maar de laatste weken staat hij weer op. Hij kan ook in een viermansverdediging spelen.”

Peter Bosz: ‘FC Twente staat terecht op de derde plek’

Dat PSV midweeks heeft gevoetbald, vindt Bosz geen reden voor puntenverlies tegen Twente. “Dat mag zeker geen excuus zijn. Wij moeten thuis van Twente gewoon winnen. Het kan wel doorwerken, dat zullen we zien. Maar behalve Feyenoord-uit hebben we alle wedstrijden na Champions League-wedstrijden volgens mij ruim gewonnen.”

“Twente staat terecht op de derde plek. Ze doen het thuis goed, en ik vind dat ze in uitwedstrijden ook gegroeid zijn. Het is een heel gedegen ploeg, waarvan het heel duidelijk is hoe ze spelen, en met wie. Dat staat vast, en dat is knap als je ziet hoe goed ze het vorig seizoen hebben gedaan”, aldus Bosz tot slot.

Teze hoort in Oranje

  • Eens
  • Oneens
98+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie