Boskamp tipt Nederlands elftal: “Slap gelul allemaal”

Foto: Boskamp tipt Nederlands elftal: “Slap gelul allemaal”

Jan Boskamp is niet heel erg onder de indruk geraakt van het spel van het Nederlands elftal. De mannen van bondscoach Louis van Gaal pakten de groepswinst, maar deden dat niet met het sprankelende voetbal dat werd gehoopt.

In een interview met Het Belang van Limburg maakt Boskamp duidelijk dat er wat moet veranderen bij Oranje. De analist sluit aan in de lange rij die Xavi Simons graag had willen zien debuteren tegen Qatar. “Ik had hem een halfuurtje gegund. Je ziet dat het kereltje bij Barcelona en Paris-Saint Germain met wereldsterren zoals Messi en Mbappé heeft getraind.”

Jan Boskamp

Boskamp denkt dat die ervaring het spel van het Nederlands elftal goed doen. Xavi is dit seizoen pas echt door aan het breken in het professionele voetbal, nadat hij eerder een handvol wedstrijden voor Paris Saint-Germain speelde.

Boskamp denkt dat Simons, ondanks de weinige minuten die hij maakte op het hoogste niveau, klaar is voor een debuut in het Nederlands elftal. Dat niet alleen: de 19-jarige PSV’er kan volgens Boskamp meteen wat toevoegen aan Oranje. “Hij denkt sneller dan de rest. Het spelletje gaat hem zo gemakkelijk af.”

Louis van Gaal

Boskamp ging niet lekker op het spel dat Louis van Gaal en zijn team lieten zien. “Voortdurend dat vervelende balletje breed. Deze 90 minuten, of waren het er 96, duurden zó lang. Ik kreeg er pijn van aan mijn Rotterdamse koppie.”

De analist hoopte nog op een opleving na de eerste treffer van Cody Gakpo. “Daar kwam niks van in huis. Om zoveel mogelijk energie te besparen heet dat dan. Wat een slap gelul allemaal.”

Van Gaal kwam zelf ook al terug op het uitblijven van het debuut van Xavi. De bondscoach vertelde dat er na een opmerking van zijn kant, over het feit dat Xavi stappen maakt in Van Gaals ogen, niet betekende dat er meteen een debuut in zit voor de PSV’er. “Die moet je verdienen”, zei de bondscoach. Dat is voor Simons in zijn ogen nog niet het geval…

Met wie ben jij het eens?

  • Boskamp
  • Van Gaal
2605+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie