Bondscoach Amerika trots op Arne Slot

Foto: Bondscoach Amerika trots op Arne Slot

Gregg Berhalter is tegenwoordig de bondscoach van Amerika, dat morgen de opponent van Oranje in de achtste finales van het WK is. Maar in het verleden was hij nog speler van FC Zwolle, Sparta en Cambuur.

In Zwolle pikte hij altijd de toen pas zestienjarige speler Arne Slot op. Slot reed mee naar de training omdat hij zelf nog geen rijbewijs had. “Ik heb in die tijd veel met hem gepraat. Ik ben erg trots op wat hij nu presteert als trainer. Toen hij zestien was, wist ik al dat hij een goede trainer zou worden. We hebben veel samen gereden en een goede band opgebouwd”, zegt Berhalter op de persconferentie vandaag in Qatar.

‘Zeges op Ajax waren de hoogtepunten’

“Dat er een link is tussen ons en Nederland is leuk, maar morgen gaat het alleen maar om winnen”, vervolgt de Amerikaan. “Het is leuk om bekende gezichten te zien. Ik heb al wat appjes ontvangen van vrienden in Nederland. De hoogtepunten van mijn tijd in de Eredivisie? Als we wonnen van Ajax. Ik zag dat Van Gaal ernaar gevraagd werd, maar hij zei dat hij het niet meer wist. Ik denk dat hij het wel weet, hoor. Iemand die zo competitief is. Toen ik in Nederland speelde, was er ook een soort renaissance van het Nederlands voetbal. Ajax deed het goed en spelers gingen voor veel geld naar het buitenland. Er was veel kwaliteit in de Eredivisie.”

Berhalter putte veel inspiratie uit het Nederlandse voetbal. “Het was een geweldige ervaring. Na iedere training hadden spelers discussie met de trainer over de tactiek en ook na de wedstrijd had iedereen een mening.”

Bereikt Amerika de kwartfinale?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Ken jij Berhalter nog van zijn tijd als speler?

  • Ja
  • Nee
628+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie