Bizar racisme-incident overschaduwt Braziliaanse zege

Foto: Bizar racisme-incident overschaduwt Braziliaanse zege

Tijdens de oefeninterland tussen Brazilië en Tunesië, die gehouden werd in Parijs, vond dinsdag een bizar incident plaats. De Braziliaanse voetballer Richarlison kreeg tijdens het duel een banaan naar zich toe geworpen. Voorzitter Ednaldo Rodrigues van de Braziliaanse voetbalbond sprak na afloop via Twitter zijn afschuw uit over het incident.

Rodrigues had het voorval gezien en liet in een statement weten dat het voor iedereen een schok was. Nadat Richarlison de 2-1 had gescoord voor Brazilië, kreeg de aanvaller de banaan naar zich toegeworpen. De Braziliaanse bond plaatste van het incident een foto op Twitter.

Rasicme

Volgens Rodrigues moet er veel harder worden opgetreden tegen incidenten zoals deze. “Racisme moet strenger bestraft worden. De strijd tegen racisme gaat niet om één zaak. We hebben een fundamentele verandering nodig om dit soort misdaden van de wereld uit te bannen.” Voor de aftrap hadden de Braziliaanse spelers al een statement gemaakt naar aanleiding van het incident met Real Madrid-aanvaller Vinícius Júnior, die rasistisch werd bejegend door fans van Atlético Madrid. “Zonder onze zwarte spelers, hadden wij geen ster op ons shirt staan”, waarmee de spelers doelden op de vijf wereldtitels die Brazilië heeft gehaald.

TIP: Pakt Brazilië de wereldtitel in Qatar? De odd is 5.50! 

Moeten voetbalbonden veel strenger optreden tegen racisme?

  • Ja, er moet veel strenger gestraft worden
  • Nee, de straffen van nu zijn prima
127+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie