BILD: Eén detail van De Telegraaf inzake transfer Blind klopt niet

Foto: BILD: Eén detail van De Telegraaf inzake transfer Blind klopt niet

In navolging van onder meer De Telegraaf maakt nu ook de BILD melding van een op handen zijnde transfer van Daley Blind naar Bayern München. Vanochtend vloog de clubloze verdediger naar Duitsland, waar hij later deze week zal tekenen.

Eén detail in het bericht van de Nederlandse krant klopt volgens de BILD echter niet: de eenzijdige optie voor verlenging met één jaar. Het Duitse medium bevestigt dat de verbintenis voor de rest van dit seizoen zal zijn, daarna zal er door de partijen opnieuw om de tafel gezeten moeten worden als ze langer met elkaar doorwillen.

Daar is dus geen automatische optie voor bij Bayern. Zaakwaarnemer Kees Vos heeft zijn cliënt, die een week geleden zijn contract bij Ajax ontbond, bij de Rekordmeister aan als potentiële vervanger van de op het WK zwaar geblesseerde Lucas Hernández.

Laag basissalaris, hoge bonussen

Tobi Altschäffl, journalist van de BILD, onthult verder nog dat Blind een ‘relatief laag basissalaris’ krijgt in Beieren. Wel kan het bedrag middels bonussen flink oplopen. Die constructie móést Bayern wel aangaan, omdat het in de boekhouding geen grote uitgaven ingepland had deze maand. Vermoedelijk vliegt Blind vrijdag al met zijn nieuwe ploeggenoten naar Doha voor een trainingskamp.

Allianz Arena

Bundesliga

24 januari 2023

20:30

Bayern Munich
FC Koln
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 24 januari 2023 20:27.

Blind is een versterking voor Bayern

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet..
1501+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie