“Bij Oranje is Jurriën precies dezelfde jongen zoals ik hem van Ajax ken”

Foto: “Bij Oranje is Jurriën precies dezelfde jongen zoals ik hem van Ajax ken”

Jurriën Timber zet nog altijd grote stappen in zijn ontwikkeling, bij Ajax én bij het Nederlands elftal. Zijn collega-verdedigers zijn zeer onder de indruk van de opmars van de Ajacied. Dat geldt voor Daley Blind, maar ook voor iemand als Nathan Aké.

Blind wordt geciteerd door Voetbal International: “Het gaat razendsnel met Jurriën. Vorig seizoen hebben we bij Ajax al kunnen zien hoe goed hij ook op Champions League-niveau is. Het is mooi die ontwikkeling te zien. Jurriën is iemand die elke dag keihard werkt om een steeds betere speler te worden.”

“Hij heeft altijd zijn ogen en oren open, hij is ontzettend leergierig”, vervolgt de multifunctionele Ajacied. “Bij Oranje is Jurriën precies dezelfde jongen zoals ik hem van Ajax ken. Heel talentvol, rustig, onverstoorbaar. Ik hoop dat hij altijd zichzelf blijft. Zo te zien is dat het geval en dat is mooi.”

Aké

‘Timber speelt met het bewustzijn van een routinier’, noemt VI het. En dat wordt beaamd door Aké: “Die volwassenheid straalt Jurriën ook buiten het veld uit, in het trainingskamp. Het is een leuke gozer die goed omgaat met iedereen binnen de groep. Een rustige jongen die weet wat hij wil. Wanneer een speler zich zó snel ontwikkelt op een hoog podium, komt er veel aandacht en druk om de hoek kijken. Daar gaat Jurriën heel goed mee om. Het lijkt hem allemaal niet te beïnvloeden. Eigenlijk voetbalt hij zoals zijn karakter is. Je ziet de rust terug in zijn spel.”

TIP: Verdriedubbel je inleg als Ajax dit seizoen de beker wint!

Knap?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
64+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie