‘Ben mezelf onder Van Gaal kwijtgeraakt’

Foto: ‘Ben mezelf onder Van Gaal kwijtgeraakt’

Martin Schneiderlin vertrok na een goede periode bij Southampton in 2015 naar Manchester United voor een bedrag van maar liefst 35 miljoen euro. Bij The Saints beleefde de Fransman zijn ‘gelukkigste periode’ terwijl hij vervolgens (naar eigen zeggen) in een ‘sombere sfeer’ bij Manchester United terechtkwam. Volgens Schneiderlin was dat dan ook de ‘naarste periode’ in zijn carrière.

Schneiderlin vertelt over Van Gaal én Koeman

Hoewel de middenvelder toch redelijk voortvarend begon op Old Trafford – van zijn eerste zestien wedstrijden werden er tien gewonnen en vijf gelijkgespeeld – was hij geen schim van de speler die hij bij Southampton was, althans, volgens de controleur zelf. De schuldvraag zoekt hij mede bij zichzelf, maar óók bij zijn trainer Louis van Gaal: “Mijn spel werd aangetast door wat Louis van Gaal van me vroeg”, vertelt Schneiderlin in gesprek met The Daily Mail. “Ik ben mezelf als speler kwijtgeraakt. Ik was mezelf niet op het veld. Maar dat was niet alleen de schuld van de manager, het was ook mijn schuld. Mijn rol was niet die die ik had bij Southampton. Ik voelde me beperkt in mijn spel. Ik voelde dat ze dingen aan mij wilden veranderen. Ik dacht niet zoals ik dat daarvoor deed, ik dacht aan wat de coach wilde.”

Ontslag Koeman bij Everton

Bij United kwam Schneiderlin maar niet uit de verf, waarna prikkelde Ronald Koeman, die hem onder zijn vleugels had bij Southampton, hem om bij Everton te komen. De middenvelder baalde toen Koeman vlak daarna al weer ontslagen werd: “Bij Everton vond ik weer de spelvreugde. Niet in het minst omdat de supporters me waardeerden. Ik was verdrietig toen Koeman wegging, de club verkocht me een project met hem… toen verloren we een aantal grote spelers en gingen we niet de richting op die me was verteld.”

Snap jij dat zoiets kan gebeuren onder Van Gaal?

  • Ik zeker
  • Ik niet
230+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie