Bel Hassani: ‘Dom, ik laat mijn team in de steek’

Foto: Bel Hassani: ‘Dom, ik laat mijn team in de steek’

RKC Waalwijk kwam op een 0-1 voorsprong tegen NEC en eigenlijk liep alles op rolletjes, totdat Iliass Bel Hassani een kopstoot uitdeelde en met een rode kaart van het veld gestuurd werd. Daarna werd het nog 6-1 voor de Nijmegenaren…

In gesprek met ESPN geeft hij zijn mening over de actie: “Best dom. Ik reageerde op een harde overtreding, voor mijn gevoel. Ik stond op en liep naar hem toe en wilde mijn hoofd tegen dat van hem zetten.” Maar een rode kaart? “Het is absoluut geen kopstoot, maar het is niet slim wat ik heb gedaan, want uiteindelijk ligt hij. Hij acteert heel goed en ik ga met rood naar binnen.”

Bel Hassani had dan ook niet verwacht dat hij van het veld gestuurd zou worden: “Absoluut niet. Ik zei nog tegen Vurnon Anita: Dit is honderd procent niets. Het is niet slim, maar geen rode kaart, dus maak je niet druk. Zo stond ik er wel in. Maar als de scheids en de VAR dan vinden dat het rood is, dan moet ik dat accepteren.” Hij komt met een mea culpa: “Het is gewoon dom, want ik laat mijn team daardoor wel in de steek. Alleen dat is ook voetbal. Ik moet het snel vergeten en weer doorgaan.”

“Het begint bij mij”

Het werd dus 6-1 voor NEC… “Ik heb de wedstrijd niet honderd procent goed gevolgd, omdat ik uit frustratie overal naartoe liep. Het team heeft het in de eerste helft uitstekend gedaan. Ik hoopte dat we het op 1-1 konden houden, dan had ik hier met een beter gevoel gestaan, maar ik denk niet dat het team het heeft laten liggen. Het begint bij mij, ik had dat nooit moeten doen. Ik heb veel wedstrijden beslist, zo eerlijk moet ik ook zijn, maar hier heb ik het team in de steek gelaten. Dat is niet goed.”

Go Ahead Eagles
Vitesse
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 13 november 2022 19:58.

Terecht rood?

  • Ja
  • Nee
49+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie